Transelectrica: Vanzarea a 15% din actiuni ar trebui sa se incheie pana la finele lunii martie

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 17:20
1333 citiri
Transelectrica: Vanzarea a 15% din actiuni ar trebui sa se incheie pana la finele lunii martie

Oferta secundara prin care statul vrea sa vanda 15% din actiunile Transelectrica (TEL) va fi lansata la inceputul lunii martie pentru ca subscrierea sa se incheie inainte de sfarsitul lunii, a declarat miercuri Dan Weiler, director executiv al Diviziei corporate finance & investment banking din BCR.

"Vrem sa incepem in prima jumatate a lunii martie, pentru ca sa finalizam pana la sfarsitul lunii martie. Mai putem schimba cateva zile in plus (data de incepere a oferte - n.r.), nu mai putin", a spus Weiler.

Oferta secundara de vanzare a actiunilor Transelectrica va fi intermediata de consortiul format din Banca Comerciala Romana (BCR), Intercapital Invest si Swiss Capital, de altfel singurul ofertant pentru aceasta tranzactie.

Directorul din BCR a adaugat ca perioada de subscriere va fi de zece zile lucratoare, iar consortiul are in plan pana la data lansarii sa organizeze turnee de prezentare la Londra si in alte doua orase din Europa.

"In Romania am avut intalniri bilaterale cu SIF-urile, asset manageri, dar si cu alti investitori, precum Fondul Proprietatea", a mai spus Weiler.

Lansarea ofertei publice ar putea avea loc pe 5 martie

Potrivit reprezentantiilor consortiului, data probabila de lansare a ofertei este 5 martie, dar inca nu este fixata oficial.

Weiler a mai anuntat ca prospectul de emisiune urmeaza sa fie publicat in jurul datei de 1 martie, si va cuprinde pretul si mecanismul de formare a pretului, precum si perioada exacta de subscriere.

"Se vorbeste si de discount, in ultimii ani nu s-a facut nicio tranzactie in Europa fara discount. Se vorbeste la momentul actual (...) Discountul este foarte important, dar nu este singurul care garanteaza succesul unei oferte. Acesta (succesul -n.r.) depinde si de performanta companiei. Transelectrica atrage si investitori de termen lung", a adaugat acesta.

Directorul general al Intercapital Invest, Razvan Pasol, crede ca un rol important il au si intermediarii, care propun solutii si un pret care sa fie acceptat atat de investitori, cat si de vanzator.

Oferta va fi "cat mai transparenta posibil" si va avea doua transe de alocare, una pentru investitorii institutionali si una pentru micii investitori.

"Oferta Transelectrica este ca o platforma pentru ofertele care urmeaza. Este un test foarte important, ca un macaz care poate pune trenul privatizarilor pe o directie buna", a afirmat Weiler.

Marian Mache Gheorghita, director in directia financiara a Transelectrica, spera ca societatea sa primeasca o parte din banii pe care statul ii va incasa pentru actiunile pe care vrea sa le vanda la companie, banii fiind necesari pentru investitii.

"Speram sa atragem si ceva din ce va obtine statul din aceasta vanzare (...) Pentru investitii avem si finantare europeana si apelam si la finantare bancara", a afirmat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#actiuni transelectrica, #vanzare actiuni transelectrica , #Management