Fondul Proprietatea propune o prima de pana la un milion de lei pentru conducerea Transelectrica

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 09:15
2151 citiri
Fondul Proprietatea propune o prima de pana la un milion de lei pentru conducerea Transelectrica

Fondul Proprietatea (FP), actionar semnificativ al Transelectrica (TEL), propune acordarea unui bonus de pana la un milion de lei (223.000 de euro) membrilor Directoratului pentru performantele inregistrate anul trecut de compania de transport a energiei electrice.

Fondul a introdus pe ordinea de zi a unei AGA de la Transelectrica mandatarea Consiliului de Supraveghere sa acorde bonusul anual si sa implementeze un sistem de remunerare a membrilor Directoratului in functie de evolutia actiunilor Transelectrica la bursa.

Fondul Proprietatea propune, totodata, ca membrii Consiliului de Supraveghere sa stabileasca criteriile de acordare a bonusului anual si a optiunilor membrilor Directoratului.

Anul trecut, au fost operate mai multe modificari in Directoratul Transelectrica, in prezent structura de conducere fiind formata din cinci persoane.

Profitul Transelectrica a crescut de peste sase ori anul trecut

Transelectrica a obtinut anul trecut un profit net de 203,3 milioane lei, cu mult peste castigul de doar 34,4 milioane lei consemnat in 2012.

Potrivit proiectului de buget pentru acest an, profitul net pentru acest an ar urma sa coboare la 96,9 milioane lei, mai putin de jumatate fata de cel de anul trecut. Compania estimeaza pentru acest an venituri de 2,6 miliarde lei, in stagnare fata de 2013, si cheltuieli in urcare cu 6,8%, la 2,48 miliarde lei.

Propunerile Fondului Proprietatea privind remuneratiile Directoratului Transelectrica urmeaza sa fie discutate intr-o AGA programata pentru 29 aprilie.

In luna noiembrie a anului trecut AGA Transelectrica a aprobat indemnizatiile Consiliului de Supraveghere al companiei, care prevad remuneratii brute fixe de 47.000 lei (10.000 euro)/an si bonusuri care depind de atingerea anumitor indicatori de performanta, de evolutia actiunilor la bursa si dividendele acordate.

Transelectrica a fost trecuta de la Ministerul Finantelor Publice in subordinea Secretariatului General al Guvernului. Statul detine aproape 58,69% din actiunile companiei, iar Fondul Proprietatea are 13,5% din titluri.

Transelectrica a anuntat, miercuri, ca Secretariatul General al Guvernului (SGG) a numit doi reprezentanti in AGA companiei, respectiv pe Dragos Condrea (director al Directiei Juridice din cadrul SGG) si pe Alin Theodor Ciocarlie (consilier in cadrul SGG).

Actiunile companiei au incheiat sedinta bursiera de miercuri in crestere cu 0,44%, la lei. Raportat la aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a Transelectrica este de miliarde lei (milioane euro).

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#bonus Fondul Proprietatea, #bonus performanta directorat Transelectrica, #profit transelectrica , #Profit