Transelectrica anunta ca isi poate plati ratele scadente in 2012

Joi, 05 Iulie 2012, ora 15:22
1414 citiri
Transelectrica anunta ca isi poate plati ratele scadente in 2012

Transelectrica spune ca are suficiente resurse pentru acoperirea ratelor scadente in anul curent, iar parcursul istoric "ireprosabil" in executarea serviciului datoriei are la baza o capacitate solida de generare de fluxuri de numerar pozitive din operatiunile de baza, potrivit unui raport catre Bursa.

Moody''s Investors Service a retrogradat cu o treapta nivelul ratingului companiei, de la Baa3 la Ba1, trecand astfel Transelectrica de la categoria "Investment grade" la categoria "Speculative grade".

In conformitate cu metodologia Moody''s pentru companiile detinute de stat (government-related issuers - GRIs), evaluarea Transelectrica include o componenta independenta, proprie companiei, majorata cu o componenta care reflecta probabilitatea de a primi sprijin guvernamental in cazul unor dificultati financiare, aceasta din urma fiind redusa de la trei la doua trepte.

Factorii principali care au stat la baza deciziei agentiei au fost diminuarea participatiei statului roman in capitalul social al companiei, de la 73,69% la 58,69%, posibilitatea ca in viitor sa aiba loc o noua diminuare, pana la nivelul de 51%, si scaderea probabilitatii interventiei guvernului in cazul in care entitatea se confrunta cu probleme, evidentiata deja in cazul insolventei Hidroelectrica.

Transelectrica subliniaza ca este o companie publica, cu buget propriu, iar diminuarea participatiei statului in capitalul social al companiei este parte a acordului Romaniei cu Fondul Monetar International.

"Nivelurile proiectate ale indicatorilor de risc de credit inclusi in acordurile de imprumut cu IFI (covenantii BERD, BIRD, BEI), estimate pe baza unor ipoteze rezonabile privitoare la evolutia principalilor parametri operationali si financiari ai companiei, situeaza Transelectrica in zona sigura. Compania are suficiente resurse pentru acoperirea ratelor scadente in anul curent, iar parcursul istoric ireprosabil in executarea serviciului datoriei are la baza o capacitate solida de generare de fluxuri de numerar pozitive din operatiunile de baza", se arata in raport.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Transelectrica rate scadente, #Transelectrica retrogradare , #Rezultate financiare