Areva a castigat proiecte de cca.200 mil. euro in sectorul energetic romanesc

Marti, 23 Iunie 2009, ora 14:33
1806 citiri
Areva a castigat proiecte de cca.200 mil. euro in sectorul energetic romanesc

Compania Areva a castigat proiecte in valoare de aproximativ 200 milioane euro din modernizari si constructii in sectorul energetic din Romania, in ultimii zece ani, a declarat marti directorul general al Areva T&D Romania, George Iacobuta, citat de NewsIn.

"Areva Romania, impreuna cu societati din grupul Areva, au castigat proiecte de 180-200 milioane euro, in ultimii zece ani in Romania, in sectorul de transmisie si industrie", a spus Iacobuta, prezent la Suceava, la inaugurarea axului Moldova de 400kV, o investitie Transelectrica de 24 milioane euro.

Potrivit lui Iacobuta, pana acum, Areva a modernizat si construit statii electrice, a modernizat dispecerul national de energie si OPCOM si a instalat sistemul de comunicatii pe fibra optica al Transelectrica.

De asemenea, Areva a efectuat modernizarii de medie tensiune in industrie, in societati de generare a energiei (de exemplu Termoelectrica si Hidroelectrica).

Grupul francez Areva desfasoara activitati in peste 100 de tari si este unul dintre cei mai importanti furnizori de proiecte la cheie in domeniul energiei.

De asemenea, Areva este lider in constructia de echipament nuclear. 

#energie, #furnozori, #proiecte , #stiri Transelectrica