Depozitarul Central va deconta tranzactii cu obligatiuni emise de Transelectrica

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 08:00
1564 citiri
Depozitarul Central va deconta tranzactii cu obligatiuni emise de Transelectrica

Depozitarul Central (DC), societatea care realizeaza operatiunile de compensare-decontare pentru tranzactiile pe bursa, a inregistrat joi in sistemul de compensare-decontare si registru RoClear obligatiunile emise de CNTEE Transelectrica SA.

Aceste obligatiuni sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) incepand de joi, 16 ianuarie 2014.

Emisiunea de obligatiuni corporative are o valoare totala de 200 de milioane de lei si o maturitate de cinci ani, respectiv data de 19 decembrie 2018. Dobanda este fixa, de 6,1% pe an, iar obligatiunile vor avea simbolul TEL18. Numarul de obligatiuni emise se este de 20.000, la o valoare nominala de 10.000 lei.

Transelectrica este listata pe piata de capital din 29 august 2006, fiind prima companie de profil care a ajuns la cota Bursei.

Transelectrica este operatorul sistemului national de transport al energiei, iar statul controleaza prin Ministerul Finantelor Publice 58,69% din actiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,5% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 6,85%.

Depozitarul Central este o institutie a pietei de capital din Romania, care asigura compensarea si decontarea tranzactiilor cu instrumente financiare, evidenta registrelor societatilor emitente si este o societate pe actiuni, membra a grupului Bursa de Valori Bucuresti.

#listare transelectrica, #depozitar central, #obligatiuni Transelectrica , #stiri Transelectrica