Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Listarea actiunilor Transelectrica va fi intermediata de BCR si SSIF Intercapital Invest

Listarea actiunilor Transelectrica va fi intermediata de BCR si SSIF Intercapital Invest

O singura oferta a fost depusa, in termenul limita de 6 octombrie, pentru intermedierea ofertei publice secundare de vanzare a pachetului de 15 % actiuni emise de transportatorul national de electricitate Transelectrica SA, a anuntat joi Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. 

Oferta a apartinut consortiului de intermediere format din Banca Comerciala Romana, SSIF Intercapital Invest SA si Swiss Capital SA (fostul KBC Securities), informeaza NewsIn.

"Comisia interna, numita prin ordin al ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, impreuna cu Consultantii care acorda serviciile de asistenta juridica in cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civila de Avocati Musat si Asociatii, vor proceda la analizarea documentelor de participare si a ofertei de intermediere, in conditiile Caietului de sarcini pus la dispozitia tuturor ofertantilor", se arata intr-un comunicat al ministerului.


Urmatoarele etape principale ale procesului de selectare a Intermediarului ofertei publice secundare de vanzare a pachetului de 15 % actiuni emise de Transelectrica derulata de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie sunt: desfasurarea operatiunilor pentru analiza documentelor de participare, evaluarea ofertei tehnice si financiare depuse si desemnarea intermediarului in conditiile precizate in caietul de sarcini, precum si negocierea contractului de intermediere si semnarea acestuia.


"Participarea consortiului de intermediere la derularea procesului de valorificare a pachetului de actiuni emise de Transelectrica, in conditiile actuale din piata si in structura precizata, reprezinta premize incurajatoare pentru realizarea obiectivelor avute in vedere de Guvernul Romaniei de atragere de resurse financiare si consolidare a pietei de capital romanesti", mai informeaza comunicatul.


Procesul de selectare, prin licitatie, a intermediarului (societate de servicii de investitii financiare / institutie de credit / sindicat de intermediere) Ofertei Publice Secundare de vanzare a pachetului de 15 % actiuni emise de Transelectrica a demarat prin publicarea in data de 9 septembrie 2011. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1047 ori