"Ora Pamantului" nu si-a atins obiectivul in Romania

Luni, 29 Martie 2010, ora 02:00
1126 citiri
"Ora Pamantului" nu si-a atins obiectivul in Romania

"Ora Pamantului" nu a influentat in niciun fel consumul de energie electrica din Romania, sambata intre 20.00 si 21.00 consumul mediu de energie fiind de 7.356 MW, in usoara crestere fata de ora anterioara (19.00-20.00), cand acesta a fost de 7.297 MW, potrivit Dispeceratului Energetic National.

"In acel interval orar, oricum consumul de energie electrica scade, pentru ca si activitatile casnice ale oamenilor se reduc.

Apoi, sambata se inregistreaza oricum un consum de electricitate mai redus fata de cel din timpul saptamanii.

Mai mult, sambata seara, in timpul Orei Pamantului, s-a inregistrat chiar o crestere usoara a consumului de electricitate, la nivel national, si nu o scadere, cum era de asteptat in urma acestei initiative", au declarat duminica pentru NewsIn reprezentantii Dispeceratului Energetic National (DEN), divizie a Transelectrica.

Potrivit reprezentantilor DEN, pentru a se simti o scadere sesizabila in consumul de energie electrica la nivel national, ar trebui opriti marii consumatori industriali, combinatele.

Zeci de institutii din Capitala, printre care Palatul Parlamentului, Guvernul, Ateneul Roman, Primaria, Opera Romana, Teatrul National si Muzeul National de Arta al Romaniei, au stins luminile, sambata seara, pentru o ora, incepand cu 20.30, alaturi de cladiri din alte 29 de orase, pentru a marca Ora Pamantului, (Earth Hour), cea mai mare initiativa globala legata de mediu.

Anul acesta, 115 tari si-au anuntat participarea la Earth Hour.

Romania a participat pentru prima oara la campania globala "Earth Hour" in calitate de tara oficiala in 2009, la initiativa WWF (World Wide Fund for Nature), organizatia care coordoneaza de patru ani campania globala.

Pe 28 martie 2009, intre 20.30 si 21.30, doua milioane de romani au stins luminile in casele lor, potrivit datelor furnizate de Dispeceratul Energetic National. "Earth Hour" isi propune sa-i determine pe oameni sa constientizeze una dintre cele mai mari amenintari actuale - schimbarile climatice.

Transelectrica este transportatorul national de energie electrica. Actionarul sau majoritar seste Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care este formata din 79 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de crica 35.506 MVA si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Câciu vs. Burduja. Miniștrii se contrează pe schema de investiții pentru energie regenerabilă: ”Să nu fie plătită de populație”
Câciu vs. Burduja. Miniștrii se contrează pe schema de investiții pentru energie regenerabilă: ”Să nu fie plătită de populație”
Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a criticat marți, 26 martie, schema de susținere a energiei regenerabile prin Contracte pentru Diferență (CfD). Într-un...
#ora pamantului, #consum, #energie electrica, #romania , #stiri Transelectrica