Transelectrica are un nou presedinte al Consiliului de Supraveghere

Marti, 13 Mai 2014, ora 08:30
2207 citiri
Transelectrica are un nou presedinte al Consiliului de Supraveghere

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica (TEL) a numit-o pe Carmen-Georgeta Neagu presedinte al Consiliului, pe pozitia ramasa vacanta dupa ce Ion Toni Teau au preluat duminica conducerea Directoratului companiei, inlocuindu-l pe Stefan Doru Bucataru.

"Carmen-Georgeta Neagu a fost numita in functia de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere in data de 28 iunie 2013, ulterior, in data de 30 septembrie 2013, fiind confirmata de catre adunarea generala a actionarilor. Carmen-Georgeta Neagu din ianuarie 2014 este actionar si director general al Peria Capital, companie de consultanta si management in afaceri ce isi propune sa se pozitioneze ca jucator important pe piata de business atat la nivel national cat si regional in Europa de Sud-Est. Are o cariera indelungata in sectorul energetic, activand in companii nationale si multinationale de renume. Din septembrie 2005 pana in decembrie 2012, Carmen-Georgeta Neagu a fost director executiv regional al GE Energy pentru Europa de Sud-Est, responsabil de intreaga gama de produse si servicii a diviziei GE Energy in regiune", se arata intr-un comunicat transmis luni de Transelectrica dupa inchiderea sedintei bursiere.

Compania a anuntat luni dimineata ca presedintele Directoratului, Stefan Doru Bucataru, a fost schimbat din functie cu seful Consiliului de Supraveghere al companiei de stat, Ion Toni Teau. Bucataru a fost numit in functie in iunie 2013.

In comunicatul transmis luni dimineata se mentioneaza ca Teau a preluat presedintia Directoratului "ca urmare a incetarii prin acordul partilor in data de 10 mai 2014 a calitatii de presedinte al Directoratului" a lui Bucataru.

Teau, fost director general Lasselsberger, a preluat conducerea Directoratului companiei de stat duminica. El a fost, din 25 iunie 2013, presedinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. Lasselsberger este o companie producatoare de placi ceramice din Austria.

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a decis, vineri, numirea avocatului Radu Stefan Cernov in pozitia de membru provizoriu al Consiliului, potrivit unui alt comunicat transmis luni dimineata de companie.

Titlurile Transelectrica au incheiat sedinta bursiera de luni in crestere cu 1,86%, la 20,22 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare bursiera de 1,482 miliarde lei (334,3 milioane euro).

#presedinte Consiliu Supraveghere Transelectrica, #directorat Transelectrica, #actiuni transelectrica , #stiri Transelectrica