Transelectrica, profit net in scadere cu 55%

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 23:25
1328 citiri
Transelectrica, profit net in scadere cu 55%

Transelectrica a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit net de 5,177 milioane lei, in scadere cu 55% fata de cel din perioada similara din anul trecut, de 11,458 milioane lei, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucuresti, scrie Newsin.

De asemenea, compania a realizat in perioada ianuarie-septembrie o cifra neta de afaceri de 1,814 miliarde lei, in crestere cu 1,2% fata de afacerile din aceeasi perioada a anului trecut, de 1,792 miliarde lei.

Veniturile totale ale Transelectrica s-au ridicat in perioada analizata la 1,932 miliarde lei, cu 5,3% mai mult decat veniturile totale din primele noua luni ale anului trecut, de 1,834 miliarde lei.

Datoriile pe termen scurt ale companiei se ridicau la 30 septembrie 2010 la 554,56 milioane lei, iar cele pe termen lung la 1,149 miliarde lei.

Totodata, Transelectrica avusese in primul semestru din acest an pierderi nete de 58,16 milioane lei, dupa ce in primele sase luni din anul trecut compania inregistrase un profit net de 8,98 milioane lei.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 78 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220, 400kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Transelectrica este listata la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti cu simbolul TEL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#transelectrica, #cifra de afaceri, #profit net, #venituri , #stiri Transelectrica