Transelectrica: Romania ar putea fi "invadata" de energie de la vecini

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 08:32
1454 citiri
Transelectrica: Romania ar putea fi "invadata" de energie de la vecini

Realizarea mai multor interconexiuni ale sistemului energetic national cu cele ale statelor vecine reprezinta o sansa pentru producatorii romani de energie de a exporta mai mult, dar exista si riscul ca piata autohtona sa fie "invadata" de energie din aceste state.

"Sunt producatorii romani pregatiti sa faca fata unei competitii care poate sa fie extrem de interesanta? Nu este doar oportunitatea de a exporta, ci si de a fi invadati de import foarte puternic din tarile vecine", a declarat joi Carmen Neagu, membru al Consiliului de Supraveghere al transportatorului de energie Transelectrica, la conferinta Mediafax Talks about Energy.

Potrivit Institutului National de Statistica, exportul de electricitate a scazut cu 11,3% in primele sapte luni. Transelectrica estimeaza pentru perioada 2014 - 2017 o scadere anuala de aproximativ 4% a consumului de electricitate.

Transelectrica este compania care administreaza sistemul national de transport al electricitatii. Printre obiectivele companiei se numara si construirea mai multor linii de export de electricitate catre Ungaria, Serbia, Republica Moldova si Bulgaria.

Transelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Finantelor Publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Companii din domeniul energiei, amendate cu 18 milioane de lei. Neregulile descoperite de ANRE
Companii din domeniul energiei, amendate cu 18 milioane de lei. Neregulile descoperite de ANRE
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a sancţionat cu amenzi de 18 milioane lei trei companii din sectorul energetic - Energy Republic Trading, QMB Energ şi Land Power-...
#import energie Romania, #pret energie, #concurenta piata energie, #export energe Romania , #stiri Transelectrica