Transelectrica: Toate statiile electrice din Romania vor fi modernizate

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 14:31
3932 citiri
Transelectrica: Toate statiile electrice din Romania vor fi modernizate

Transportatorul national de electricitate Transelectrica a modernizat pana in prezent 39 de statii electrice si are in plan modernizarea tuturor statiilor din Romania, restul pana la 80, in urmatorii zece ani, a declarat vineri directorul de investitii al companiei, Gheorghe Visan, informeaza NewsIn.

"Incepand din anii '90 si pana acum, am modernizat 39 din cele 80 de statii electrice din Romania, deci aproape jumatate. Primele statiile electrice modernizate in Romania au fost cele de la Tantareni, Urechesti, Portile de Fier si Arad.

In urmatorii ani, avem in plan modernizarea tuturor statiilor. Acest proiect s-ar putea ridica la cateva sute de milioane de euro in total. Romania va fi astfel unul din polurile energetice ale Europei", a declarat vineri Gheorghe Visan, la o conferinta de presa la Gheorgheni.

Aceste proiecte de modernizare s-au facut in colaborare cu ABB (12 din ele), cu Siemens si cu Alstom (fosta Areva), cei mai mari jucatori in domeniu.

"Urmatoarea statie care va fi modernizata este cea de la Rahman, in Dobrogea, in zona eolienelor.

Lucrarile vor demara in decembrie 2010 si vor fi realizate de ABB Romania", a precizat directorul de investitii al Transelectrica.

Transelectrica a inaugurat vineri finalizarea lucrarile de modernizare a statiei electrice de 220/110/20 kV de la Gheorgheni (judetul Harghita), in urma unei investitii de 36 milioane lei.

Finantarea a fost realizata din surse proprii ale companiei Transelectrica.Contractorul general al lucrarii a fost ABB Romania, iar subcontractori pentru acest proiect au fost companiile Tractebel Engineering SA, ELM Electromontaj Cluj SA, Dacom Impex SRL, Elster Rometrics, SMART SA (Sucursala Sibiu).

Durata derularii proiectului a fost de 42 de luni, cu incepee in anul 2007.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#electrice, #modernizare, #statii, #transelectrica , #stiri Transelectrica