Transelectrica: vantul, atractie pentru producatorii de energie

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 14:22
1399 citiri
Transelectrica: vantul, atractie pentru producatorii de energie

Directorul general al transportatorului national de electricitate Transelectrica, Adrian Baicusi, a declarat miercuri ca vantul reprezinta cea mai mare atractie pentru investitorii in productia de electricitate, adaugand ca toti spera ca aceasta sursa regenerabila sa rezolve problemele de energie, precizeaza NewsIn.

"Vantul este cea mai mare atractie si va continua sa fie peste tot in lume. Toata lumea viseaza ca vantul ne va scapa de probleme de energie. In Dobrogea, avem un exces de capacitate. Din aceasta cauza, vor trebui construite noi linii electrice, fie ca vorbim de interconexiunea cu Bulgaria, fie de cablu electric submarin cu Turcia.

A doua zona de interes este Moldova, multi investitori se reorienteaza spre aceasta zona si ne asteptam sa primim multe cereri de racordare in sistem acolo.

Alta zona de interes aparuta de curand este Banatul", a declarat miercuri directorul general al Transelectrica, Adrian Baicusi.

Acesta a precizat ca exista cereri de racordare la Sistemul Energetic National a unor proiecte de peste 20.000 MW pentru unitati de productie electricitate din surse eoliene.

#centrale, #electrice, #eoliene, #linii, #transelectrica, #vant , #stiri Transelectrica