Transelectrica vrea sa ia un credit de 65 mil. euro

Luni, 15 Februarie 2010, ora 12:56
893 citiri
Transelectrica vrea sa ia un credit de 65 mil. euro

Transportatorul national de energie electrica Transelectrica vrea sa mai ia un credit, de 65 milioane euro, pentru a-si finanta investitiile din acest an, care ar urma sa insumeze 500,8 milioane lei, potrivit unui comunicat transmis luni de companie Bursei de Valori Bucuresti.

"Imprumutul va fi utilizat pentru completarea surselor de finantare a unor proiecte majore de investitii privind modernizarea si retehnologizarea instalatiilor din statiile electrice: Brazi Vest, Bucuresti Sud, Brasov, Gura Ialomitei, Gadalin si alte lucrari de investitii. Finalizarea acestor proiecte va conduce la cresterea sigurantei in functionare a Sistemului Electroenergetic National", se arata in comunicatul Transelectrica.

Potrivit acestuia, garantarea imprumutului se va face prin cesiune de creante, garantie reala mobiliara asupra conturilor deschise la banci si alte tipuri de garantii.

De asemenea, Transelectrica a anuntat ca programul de investitii pe 2010 a fost aprobat in consiliul de administratie. Programul prevede investitii directe de 500,8 milioane lei in 2010, din care cheltuielile proprii sunt de 399,31 milioane lei, finantate prin surse proprii si credite, iar investitiile pentru racorduri noi se ridica la 101,5 milioane lei, finantate prin taxa de racordare.

Cheltuielile pentru investitii pe anul 2010 totalizeaza 657,9 milioane lei, din care 157,1 milioane lei reprezinta rambursari de credite.

"Programul de investitii va fi revizuit dupa aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2010, in conformitate cu resursele financiare care vor fi prevazute in acest scop", se mai arata in comunicatul companiei.

Transelectrica a mai luat in acest an un credit de 33 milioane lei de la BRD - Groupe Societe Generale, pentru investitii.

#transelectrica, #credit, #milioane, #euro , #stiri Transelectrica