Videanu, interesat de proiectele in energie regenerabila

Joi, 29 Iulie 2010, ora 13:35
1336 citiri
Videanu, interesat de proiectele in energie regenerabila

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat joi ca in zona Constantei sunt mai multe proiecte eoliene blocate administrativ si ca el va sprijini toate investitiile in energie regenerabila, indiferent de compania dezvoltatoare, conform Mediafax.

"Romania are o obligatie legata de atingerea tintelor de energie regenerabila si eu voi sustine orice proiect, indiferent de cine este dezvoltat in Romania, in vederea atingerii acestor tinte", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Economiei.

El a precizat ca in zona Constantei sunt mai multe proiecte blocate administrativ de catre comunitatea locala, iar obligatia sa este de a face toate demersurile legale pentru demararea investitiilor.

Doua companii, una din Cehia (CEZ) si cealalta din Spania (Iberdrola), vor sa dezvolte un business eolian pentru care isi disputa aceeasi zona.

Luni, cinci persoane au fost impuscate cu gloante de cauciuc la Cogealac, in urma unui conflict intre primar si localnici, pe de o parte, si angajatii unei firme de paza angajata de CEZ - firma care a preluat de la Continental Wind Partners proiectul parcului eolian de la Cogealac - pe de alta parte. 

"In momentul in care vom avea sesizari nu voi ezita sa fac demersuri in vederea solicitarii respectarii legii", a spus Videanu.

El a precizat ca aceasta este singura cerere primita la nivelul Ministerului Economiei referitoare la blocajul dezvoltarii unui astfel de proiect.

Ministrul Economiei a spus ca a citit in presa despre existenta unor presiuni din partea ambasadorilor, pe care le exclude.

"Au fost facute informari legate de posibilitatea unor investitii. Exclud o astfel de terminologie", a afirmat Videanu.

El a adaugat ca este interesat de toate proiectele din acea zona.

"Am incercat sa ii pun la masa pe toti cei de acolo.

Am avut patru-cinci-sapte intalniri. Din punctul de vedere, al relatiei cu Transelectrica, am lamurit aceste lucruri. Din punctul de vedere al relatiei cu autoritatile locale nu este responsabilitatea mea", a mai spus Videanu.

#videanu, #proiecte, #energie, #regenerabila , #stiri Transelectrica