Fondul Proprietatea si-a vandut toate actiunile detinute la Transgaz. Vezi cat a luat pe ele

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 12:15
1521 citiri
Fondul Proprietatea si-a vandut toate actiunile detinute la Transgaz. Vezi cat a luat pe ele

Fondul Proprietatea (FP) si-a vandut toate actiunile detinute la Transgaz pentru 303,5 milioane de lei, potrivit unui anunt postat, joi, pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Conform sursei citate, administratorul FP, Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, Sucursala Bucuresti, in calitate de administrator unic si societate de administrare a investitiilor Fondului, instiinteaza investitorii de finalizarea procesului de "bookbuilding" pentru plasamentul privat pe BVB a unui numar de 1.764.620 actiuni ordinare.

Pretul nominal pe fiecare actiune este 172 lei, valoarea totala a actiunilor fiind de 303.514.640 lei. Tranzactia reprezinta vanzarea intregului pachet de actiuni al Fondului in Transgaz si a fost suprasubscrisa de mai multe ori.

Citigroup Global Markets Limited, Raiffeisen Capital&Investment S.A. si Wood&Company Financial Services a.s. au actionat in calitate de coordonatori globali si de joint bookrunners in legatura cu aceasta vanzare, potrivit FP.

Societatea Nationala de Transport de Gaze Naturale Transgaz S.A. Medias a fost infiintata prin Hotararea nr. 334/28 aprilie 2000 a Guvernului Romaniei, prin desprinderea de Romgaz in vederea restructurarii si separarii extractiei, transportului, depozitarii si distributiei gazelor naturale.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) detine 58,5% din Transgaz, Fondul Proprietatea 14,98%, iar restul de 26,5% din actiuni sunt detinute de catre alti actionari.

Fondul Proprietatea este o societate pe actiuni care functioneaza ca o societate de investitii de tip inchis pe durata nelimitata, incorporata in Romania, listata la BVB incepand cu ianuarie 2011.

Societatea a fost infiintata de catre Guvernul Romaniei in anul 2005, iar persoanele eligibile ale caror proprietati au fost confiscate sub guvernele comuniste au primit actiuni in Fond ca forma de compensatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#actiuni Trangaz, #fondul proprietatea, #societate de investitii , #Investitii