Romania si Bulgaria construiesc un gazoduct de rezerva pe sub Dunare

Marti, 31 Mai 2016, ora 17:02
5865 citiri
Romania si Bulgaria construiesc un gazoduct de rezerva pe sub Dunare
Foto: Mc Connell Dowell

Reprezentantii companiilor Transgaz si Bulgartransgaz au cazut de acord sa dubleze reteaua dintre cele doua tari cu un gazoduct de rezerva, care va traversa Dunarea, anunta partea bulgara.

Conform agentiei Novinite, cele doua firme de distributie a gazului natural vor sa aiba o retea de rezerva, pentru cazul in care principalul gazoduct interconector dintre Romania si Bulgaria ar inregistra probleme cu distributia de pe un mal pe celalalt al Dunarii.

Gazoductul de rezerva va avea o lungime de 2,1 kilometri, iar constructia sa va trebui finalizata in 214 zile de la deschiderea santierelor de lucrari pe ambele maluri ale Dunarii.

Firma ploiesteana Inspet SA a fost selectata ca principal contractor al lucrarii de catre partea romana, in vreme ce austriecii de la HABAU PPS Pipeline Systems vor fi asociati in constructia gazoductului de rezerva.

Habau a castigat si licitatia pentru construirea principalei legaturi interconectoare a retelelor de distributie a gazului din cele doua tari, gazoductul 1 dintre Romania si Bulgaria urmand sa devina operational de la mijlocul acestei veri.

Capacitatea anuala maxima a gazoductului de rezerva care va lega Romania de Bulgaria a fost proiectata la 1,5 milioane mc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazoduct Romania Bulgaria, #alimentare gaze Bulgaria, #rezerve energetice , #Investitii