Vanzarea Transgaz: O singura oferta

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 11:14
1184 citiri
Vanzarea Transgaz: O singura oferta

Un consortiu format din Raiffeisen Capital & Investment, Wood & Company Financial Services si BT Securities a depus, joi, singura oferta pentru intermedierea vanzarii a 15% din actiunile emise de Transgaz S.A., anunta Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

"Participarea consortiului de intermediere de reputatie in domeniu reprezinta o premisa incurajatoare pentru realizarea obiectivelor avute in vedere de Guvernul Romaniei de atragere de resurse financiare si consolidare a pietei romanesti de capital", apreciaza MECMA.

Comisia numita prin ordin al ministrului economiei, comertului si mediului de afaceri, impreuna cu consultantii care acorda serviciile de asistenta juridica in cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civila de Avocati Musat si Asociatii, vor proceda la analizarea documentelor de participare si a ofertelor depuse, in conditiile Caietului de sarcini, precizeaza un comunicat MECMA.

Urmatoarea etapa prevede negocierea contractului de intermediere

Urmatoarele etape ale procesului de selectare a intermediarului ofertei publice secundare de vanzare de actiuni emise de S.N.T.G.N. "Transgaz" - S.A., derulate de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, sunt: analiza documentelor de participare; evaluarea ofertei tehnice si ofertei financiare depuse si desemnarea intermediarului selectat in conditiile precizate in caietul de sarcini; negocierea contractului de intermediere si semnarea acestuia.

Procesul de selectare, prin licitatie, a intermediarului Ofertei Publice Secundare de vanzare a debutat prin publicarea, in data de 16 noiembrie 2011, a anuntului publicitar in doua publicatii nationale, Romania Libera si Ziarul Financiar, si intr-o publicatie internationala de profil, Financial Times, precum si prin postarea pe site-ul oficial al O.P.S.P.I.

In data de 8 decembrie 2011, a avut loc depunerea ofertelor in cadrul procesului de selectare a intermediarului (societate de servicii de investitii financiare / institutie de credit / sindicat de intermediere) Ofertei Publice Secundare de vanzare a pachetului de 15% actiuni emise de S.N.T.G.N. "Transgaz" - S.A., derulate de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#intermediere vanzare Transgaz, #Ministerul Economiei vanzare Transgaz, #transgaz , #Rezultate financiare