Bulgaria si Romania urgenteaza proiectul gazoductului Ruse-Giurgiu

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 23:58
1393 citiri
Bulgaria si Romania urgenteaza proiectul gazoductului Ruse-Giurgiu

Bulgaria si Romania urgenteaza proiectul de constructie a gazoductului Ruse-Giurgiu, care va interconecta retelele de profil din cele doua tari, transmite Novinite, informeaza Mediafax. 

Companiile Bulgartransgaz si Transgaz Medias au finalizat partea tehnica a proiectului, care va avea un ritm mai rapid decat cel anuntat initial si va intra in faza de investitie pana la sfarsitul anului, astfel incat sa poata fi finantat cu fonduri europene, conform sursei citate.

Bulgaria considera ca aceasta conexiune reprezinta o oportunitate pentru diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze.

Uniunea Europeana a alocat in total acestui proiect 8,9 milioane de euro, prin Programul energetic european pentru redresare economica, fonduri care vor fi repartizate celor doua companii in functie de valoarea investitiei din fiecare tara.

Gazoductul va avea o lungime de 23,8 kilometri si o capacitate maxima de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Conducta va avea pe teritoriul romanesc o lungime de 8,4 kilometri.

Valoarea totala estimata a proiectului (cu valori eligibile pentru cofinantare europeana) este de 23,8 milioane euro, din care Transgaz trebuie sa aiba o contributie de 10 milioane de euro si Bulgartransgaz de 13,7 milioane euro. 

#bulgaria, #romania, #gazoduct, #gaze , #stiri Transgaz