Bursa scade cu 0,9% in prima parte a zilei. Pierdere de aproape 8% pentru actiunile Transgaz

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 14:31
1543 citiri
Bursa scade cu 0,9% in prima parte a zilei. Pierdere de aproape 8% pentru actiunile Transgaz

In prima parte a sedintei, Bursa de la Bucuresti a scazut cu 0,9% in timp ce actiunile Transgaz (TGN) au coborat cu 7,84%, corectandu-se in ziua ex-dividend. De la aceasta data cumparatorii acestor titluri nu mai au dreptul sa incaseze dividende pentru anul trecut.

Valoarea dividendului, de 21,29 lei/titlu, pe care compania il va distribui actionarilor din profitul inregistrat anul trecut, este mai mare decat valoarea cu care actiunile Transgaz au scazut. Corectia actiunilor companiei era de asteptat, avand in vedere ca, de regula, in data ex-dividend, pretul titlurilor scade cu o valoare apropiata de cea a dividendului.

Valoarea totala a dividendelor distribuite de Transgaz este de 250,6 milioane lei, suma reprezentand 76% din profitul net inregistrat anul trecut, de 329,3 milioane lei.

Au fost realizate 351 de tranzactii cu actiunile Transgaz, iar aceste titluri au consemnat primul rulaj din piata, de 2,1 milioane lei. Pretul actiunilor a scazut cu 7,84%, la 188 de lei.

Actiunile Transgaz: impact asupra indicelui BET-NG

Pentru cele mai lichide zece actiuni, indicele BET era in scadere cu 0,71%, iar indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), se plasa cu 0,45% peste nivelul de marti.

De asemenea, indicele extins al Bursei BET-XT a inregistrat o coborare cu 0,23%, iar indicele extins BET-BK a scazut cu 0,28%.

Majoritatea investitorilor au ramas pe pozitii de asteptare, desi preturile celor mai multe actiuni au continuat sa scada, astfel ca rulaje de peste 50.000 de lei au inregistrat actiuni emise doar de 8 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB si la sectiunea titlurilor internationale.

Transferurile din prima parte a zilei au cumulat 5,7 milioane lei (1,2 milioane euro), valoare cu 14% peste rulajul din perioada similara a sedintei anterioare, de 5 milioane lei (1,1 milioane euro). Aproape trei sferturi din lichiditatea de miercuri a fost reprezentata de transferuri cu actiunile Transgaz (2,1 milioane lei) si titlurile Fondului Proprietatea (1,9 milioane lei).

Actiunile Fondului Proprietatea au inregistrat o crestere de 0,31%, ajungand la valoarea de 0,639 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bursa de valori bucuresti, #Actiunile Transgaz, #evolutie indice BET, #tranzactii actiuni , #stiri Transgaz