Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consortiul Nabucco: Proiectul nu are probleme

Consortiul Nabucco: Proiectul nu are probleme

Purtatorul de cuvant al consortiului Nabucco Gas Pipeline International, Christian Dolezal, a declarat, vinei, pentru MEDIAFAX, ca nu are informatii informatii privind aparitia unor eventuale probleme la proiectul Nabucco si ca semnarea acordului interguvernamental va avea loc luni, la Ankara.

"Nu am nicio informatie despre probleme aditionale. Semnarea va avea loc luni, la Ankara", a afirmat Dolezal, potrivit Mediafax.

 Semnarea acordului interguvernamental este una dintre ultimele etape inainte de inceperea procedurilor de atragere a finantarii si demararea lucrarilor de realizare a proiectului.


Proiectul este dezvoltat de consortiul Nabucco Gas Pipeline International, din care fac parte companiile Transgaz Medias, OMV (Austria - actionarul majoritar al Petrom), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), Botas (Turcia) si RWE (Germania).


Gazoductul urmeaza sa transporte gaze extrase din Asia Centrala, prin Turcia, catre Europa Centrala. Potrivit celor mai recente estimari, Nabucco va necesita investitii in valoare toatla de aproape opt miliarde euro.


Capacitatea Nabucco ar urma sa se ridice la 30 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an. Spre comparatie, consumul anual de gaze al Romaniei este de 17-18 miliarde metri cubi.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 885 ori
Citeste mai multe despreconsum gaze nabucco semnare