Fondul Proprietatea da in judecata Transgaz pentru recuperarea unor dividende din 2005

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 17:05
1128 citiri
Fondul Proprietatea da in judecata Transgaz pentru recuperarea unor dividende din 2005

Fondul Proprietatea a chemat in instanta compania Transgaz Medias (TGN), pentru a recupera dividende aferente anului 2005, insumand 9,63 milioane lei, cat si dobanda pentru acestea, in valoare de 2,32 milioane lei, a informat marti transportatorul de gaze, potrivit Newsin.

Insa potrivit Transgaz, Fondul Proprietatea nu poate cere dividende pentru anul 2005, intrucat la aceea data, unicul actionar al transportatorului era Ministerul Economiei si Comertului, caruia i-au fost deja virate sumele cuvenite.

"In ipoteza in care instanta va admite cererea formulata de Fondul Proprietatea, sumele ce fac obiectul cererii de chemare in judecata vor fi achitate de Ministerul Economiei si, in consecinta, situatiile financiare ale Transgaz nu vor suporta influente nefavorabile", se arata in comunicatul companiei.

Dosarul se afla pe rolul Tribunalului Sibiu, iar urmatorul termen de judecata este data de 21 mai.

Fondul Proprietatea este unul dintre actionarii semnificativi ai Transgaz, avand o participatie de 14,99% la capitalul social. Pachetul majoritar, de 73,51% este detinut de Ministerul Economiei si Finantelor.

In prezent, titlurile Transgaz Medias sunt listate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul TGN.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din sectorul energetic.

#fondul proprietatea, # transgaz, # dividende, # recuperare , #stiri Transgaz