Fost director al Transgaz, numit sef al Nabucco Gas Pipeline Romania

Marti, 09 Martie 2010, ora 22:57
1742 citiri
Fost director al Transgaz, numit sef al Nabucco Gas Pipeline Romania

Vlad Pavlovschi a fost numit director general al Nabucco Gas Pipeline Romania SRL, dupa ce anterior detinuse functia de director al departamentului de proiectare si cercetare in cadrul transportatorului national de gaze Transgaz.

"In acest an, ne vom ocupa cu obtinerea autorizatiilor de constructie, intrucat in 2011 se intentioneaza demararea constructiei gazoductului Nabucco", a declarat, marti, pentru NewsIn, Vlad Pavlovschi. De asemenea, companiei i-a fost aprobata o majorare a capitalului social cu 11.262 lei (2.671 euro), pana la 36.032 lei (9.065 euro).

Pavlovschi a mai mentionat ca, pana la sfarsitul acestui an, capitalul social al societatii ar putea fi majorat pana la 100.000-200.000 euro.

Nabucco Gas Pipeline Romania are ca obiect de activitate gestionarea si supervizarea proiectarii gazoductului Nabucco pe teritoriul Romaniei, asociatul sau unic fiind Nabucco Gas Pipeline International GmbH din Austria.

Proiectul Nabucco prevede construirea unui gazoduct care sa transporte anual pana la 31 miliarde metri cubi de gaz provenind din Asia Centrala in special spre Uniunea Europeana, ca alternativa la importul din Rusia.

Nabucco, proiect lansat in 2002, ar urma sa intre in functiune in 2014, iar costul sau este estimat la 7,9 miliarde euro, insa specialistii sunt de parere ca banii vor fi greu de gasit, din cauza crizei financiare globale.

Nabucco este contracarat si de eforturile Federatiei Ruse de a construi, la randul sau, South Stream, gazoduct proiectat sa lege Rusia de Europa pe sub Marea Neagra, ocolind Ucraina.

Din consortiul Nabucco fac parte, cu cate o parte egala de 16,67%, OMV (Austria), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), Transgaz (Romania), Botas (Turcia) si RWE (Germania). 

#nabucco, #gazoduct, #gaze , #stiri Transgaz