Obiectivele Transelectrica si Transgaz, discutate la Bruxelles

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 14:07
1410 citiri
Obiectivele Transelectrica si Transgaz, discutate la Bruxelles

O delegatie formata din manageri ai Transelectrica si Transgaz s-a intalnit joi, la Bruxelles, cu comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, pentru o discutie pe tema activitatii celor doua companii energetice de stat, potrivit unui comunicat al Transelectrica.

"Discutiile au vizat obiectivele pe care Transelectrica si Transgaz le au in contextul strategiei de crestere 'Europa 2020' si al integrarii pietei europene a energiei, securitatea energetica, precum si evolutia si provocarile pietei locale si regionale. Au fost aduse in discutie prioritatile companiilor de investitii in infrastructura energetica romaneasca, nevoile de integrare a sistemelor energetice de transport cu tarile vecine si suportul Uniunii Europene in demararea si implementarea acestor programe", se arata in comunicat.

Delegatia a fost formata din presedintele Consiliului de Administratie al Transgaz, Ion Sterian, directorul general al Transgaz, Petru Vaduva, directorul general al Transelectrica, Stefan Bucataru, si Carmen Neagu, membru in Consiliul de Supraveghere al Transelectrica.

"Vizita a fost primita cu interes de catre comisar care pe parcursul discutiilor si-a exprimat aprecierea pentru abordarea proactiva a conducerilor celor doua companii de stat in vederea realizarii proiectelor de modernizare a infrastructurii de gaz si electricitate, mentionand importanta proiectelor intrucat Romania are un imens potential pentru a deveni un partener important si un nod de tranzit pentru piata pan-europeana de gaze si electricitate", mai spun reprezentantii Transelectrica in comunicat.

Miercuri, surse din cadrul celor doua companii au declarat, ca aceasta intalnire va avea loc joi, la cererea Comisiei Europene.

Transelectrica este operatorul pietei nationale de Electricitate, iar Transgaz, operatorul pietei nationale de gaze.

Directivele europene prevad ca actionarul majoritar al operatorilor de transport energie si gaze sa nu fie acelasi cu al producatorilor din aceste sectoare.

Transgaz si Transelectrica erau pana anul trecut in subordinea Ministerului Economiei, insa Romania a trebuit sa aplice directivele europene, iar cele doua companii au fost transferate in subordinea Ministerului Finantelor Publice.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#managerTranselectrica, #securitate energetica, #energie electrica Romania , #stiri Transgaz