Remus Vulpescu a fost revocat din boardul Transgaz

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 09:10
1810 citiri
Remus Vulpescu a fost revocat din boardul Transgaz

Remus Vuplescu, director de cabinet la Ministerul Finantelor Publice, a fost revocat din Consiliul de Administratie al Transgaz, unde era administrator privizoriu de la finalul lunii ianuarie, in locul sau fiind numit un secretar de stat din Secretariatul General al Guvernului (SGG) Andrei Rizoiu.

"In sedinta din data de 02.06.2014 a Consiliul de Administratie al SNTGN Transgaz, Vulpescu Dumitru Remus a fost revocat din functia de administrator provizoriu, neexecutiv, independent al Consiliului de Administratie al societatii. Incepand cu aceeasi data Consiliul de Administratie numeste pe Rizoiu Andrei in calitate de administrator provizoriu, pana la intrunirea adunarii generale ordinare a actionarilor SNTGN Transgaz in scopul alegerii administratorului pentru postul ramas vacant", se arata intr-un comunicat transmis, marti, de Transgaz Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Vulpescu a fost presedinte al Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Andrei Rizoiu, fost consilier la cabinetul vicepremierului Dan Nica in 2009, a fost numit in mai 2012 secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Compania Transgaz este controlata de stat, care prin Secretariatul General al Guvernului detine 58,51% din actiuni, restul titlurilor fiind in portofoliile alor actionari.

Titlurile Transgaz au incheiat sedinta bursiera de marti in scadere cu 0,78%, la pretul de 191,5 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 2,254 miliarde lei (512,8 milioane euro).

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Remus Vulpescu, #CA Transgaz, #administrator privizoriu Transgaz, #Remus Vuplescu Transgaz , #stiri Transgaz