Transgaz: Anul viitor vom incepe constructia conductei de gaze Giurgiu-Ruse

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 12:21
1206 citiri
Transgaz: Anul viitor vom incepe constructia conductei de gaze Giurgiu-Ruse

Transportatorul national de gaze naturale Transgaz anunta ca in 2011 va incepe constructia conductei de gaze Giurgiu-Ruse, de interconectare cu Bulgaria, ce va avea o lungime de circa 23 km, dintre care 9,4 km pe teritoriul Romaniei, potrivit datelor transmise de Transgaz la solicitarea NewsIn.

Conducta ar putea fi gata in 2012, spun reprezentantii companiei.

De asemenea, Comisia Europeana a aprobat cofinantarea de circa 9 milioane euro, pentru acest proiect, suma urmand a fi repartizata intre cele doua companii, Transgaz (din Romania) si Bulgartransgaz (din Bulgaria), in functie de valoarea investitiei pe teritoriul fiecarei tari.

"Acordarea fondurilor europene se realizeaza cu respectarea «regulii n+1», si de aceea, din sumele cofinantate, in primul an se vor cheltui sume pentru studii, proiecte si asigurarea materialului tubular necesar, astfel incat inceperea constructiei sa fie posibila in anul 2011", se arata in datele transmise de companie.

Conducta va avea o lungime totala de circa 23 km, dintre care 9,4 km sunt pe teritoriul Romaniei (7 km pe ruta Dunare-Giurgiu si 2,4 km subtraversarea Dunarii).

Totodata, vor fi construite si doua statii de masurare a gazelor naturale.

Altfel, cel mai avansat proiect al Romaniei privind interconectarea conductelor de gaze cu tarile vecine este cel cu Ungaria, conducta Arad-Szeged.

Aceasta a fost finalizata si urmeaza sa fie pusa in functiune lunile urmatoare, dupa semnarea unui acord interguvernamental in acest sens. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conducta, # gaze. giurgiu ruse, # interconectare , #stiri Transgaz