Transgaz: Cantitatea de gaze transportata in T1, in Romania, a scazut cu 25%

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 16:49
1655 citiri
Transgaz: Cantitatea de gaze transportata in T1, in Romania, a scazut cu 25%

Compania Transgaz a transportat in primul semestru o cantitate de gaze de 6-6,5 miliarde metri cubi gaze, in scadere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat vineri Agentiei NewsIn directorul general al companiei, Ioan Rusu.

"Aceasta scadere de 25% a cantitatii de gaze transportate a fost cauzata de criza, de faptul ca timp de doua saptamani a fost oprita furnizarea gazelor din Rusia catre Ucraina si restul Europei, dar si din cauza faptului ca timp de mai multe saptamani, activitatea in industrie a fost oprita. Si se stie ca cei mai mari consumatori sunt combinatele chimice", a precizat Ioan Rusu.

Directorul general al Transgaz a mai spus ca, pentru anul 2009, se asteapta la un profit net de 10-12%, pe fondul reducerii cheltuielilor, a devalorizarii leului si a cresterii cererii asteptata in a doua parte a anului.

"Speram ca in a doua parte a anului rezultatele companiei sa fie mai bune fata de cele din primul semestru. Si asta mai ales ca industria va consuma numai gaze din productia interna pana in octombrie", adaugat Rusu.

Transportatorul national de gaze Transgaz este detinut de statul roman, Ministerul Economiei avand 73,5% din capitalul social, Fondul Proprietatea aproximativ 15%, iar restul de 11,5% reprezinta actiunile libere (free-float), care se tranzactioneaza la BVB. Compania Transgaz este listata la categoria I a BVB, cu simbolul TGN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#transgaz, # cantitate, # gaze, # scadere , #stiri Transgaz