Transgaz s-a asigurat la Asirom, printr-un contract de 50.000 de euro

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 16:23
1585 citiri
Transgaz s-a asigurat la Asirom, printr-un contract de 50.000 de euro

Transportatorul de gaze Transgaz a incheiat un contract cu societatea Asigurarea Romaneasca Asirom Vienna Insurance Group SA pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila, potrivit unui anunt de atribuire publicat pe site-ul de licitatii publice.

Contractul are o valoare de 213.640 de lei fara TVA si a fost incheiat pentru o perioada de un an.

Transgaz a organizat o licitatie electronica pe data de 7 iulie 2014, in cadrul careia a primit patru oferte. Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai mic.

Valoarea contractului a fost estimata initial la 340.000 de lei fara TVA.

Transgaz este operatorul de transport si sistem in sectorul gazelor naturale. Potrivit Depozitarului Central, actionarul majoritar al companiei este statul roman, prin Secretariatul General al Guvernului, care detine 58,5% din actiuni. Restul titlurilor Transgaz sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti.

Desi este o companie cu profil energetic, Transgaz nu poate avea drept actionar majoritar Ministerul Economiei sau Departamentul pentru Energie, intrucat directivele europene prevad separarea juridica a operatorului de transport de producatorii, distribuitorii si furnizorii de gaze.

#contract Transgaz Asirom, #asigurare obligatorie raspundere civila, #licitatie Transgaz , #stiri Transgaz