Transgaz si-a planificat pentru 2011 investitii de peste 400 mil. lei

Luni, 21 Martie 2011, ora 14:22
1494 citiri
Transgaz si-a planificat pentru 2011 investitii de peste 400 mil. lei

Transportatorul national de gaze naturale Transgaz SA din Medias si-a planificat pentru acest an investitii de circa 413 milioane lei, cu 30% mai mari fata de cele realizate anul trecut, de 317 milioane lei, a declarat pentru NewsIn directorul Directiei de Strategie al companiei, Elisabeta Ghidiu. 

"Investitiile de 413 milioane lei programate pentru acest an vor fi directionate atat spre lucrari noi, cat si spre proiecte in curs de derulare. Din suma totala, 183 milioane lei vor merge in programul de modernizare si dezvoltare, iar 230 milioane lei vor fi alocate pentru reabilitarea unor conducte de gaze", a declarat Elisabeta Ghidiu.

De asemenea, Transgaz vrea sa isi majoreze capitalul social cu 14% (adica aproape 112 milioane euro), in acelasi timp cu listarea pe bursa a unui pachet de 15% din actiuni, a afirmat Elisabeta Ghidiu.

Potrivit unui comunicat emis luni pe site-ul companiei, Transgaz a trimis catre Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) o nota de fundamentare in care a cerut ca "in paralel cu vanzarea pachetului de 15% de catre stat sa se faca si o majorare de capital, astfel incat actiunile pe care le vom emite pentru majorare sa fie vandute direct pe bursa".

Directorul Directiei de Strategie al Transgaz mentioneaza ca societatea a propus aceasta majorare de capital pentru a finanta investitiile.

"Am facut calculele astfel incat statul sa ramana actionar cu 51% la Transgaz.

Prin vanzarea la bursa a celor 15% din actiuni, banii ar merge direct la actionarul majoritar.

Iar in urma acestei majorari, banii raman la companie. Altfel, sursele de finantare s-ar restrange drastic.

Propunerea a fost facuta la inceputul anului, iar in prezent se analizeaza la OPSPI", a adaugat reprezentantul Transgaz.

 

#transportatorul national ge gaze, # transgaz investitii, # transgaz medias , #stiri Transgaz