TURISM. "Inscrierile timpurii", un program de 100 de milioane de euro

Vineri, 29 Martie 2013, ora 17:17
1698 citiri
TURISM. "Inscrierile timpurii", un program de 100 de milioane de euro
Numarul mare de cereri pentru Litoral- speranta turismului romanesc

In opinia presedintelui ANAT, 2013 poate fi un an al revenirii turismului romanesc, iar litoralul va fi din nou vedeta sezonului de vara. Din acest motiv, ANAT a decis sa prelungeasca perioada in care turistii pot cumpara pachete pentru litoral cu pret redus de 20%, pana la sfaristul lunii aprilie.

O veste buna pentru agentiile de turism, care mizeaza pe incasarile substantiale obtinute de pe urma programului. In 2010, veniturile au fost de aproximativ 60 de milioane de euro, dublu fata de 2009, in timp ce in 2011 incasarile au crescut pana la aproape 80 de milioane de euro. Tinand cont ca incasarile au crescut in fiecare an, de cand a fost lansat programul, anul acesta veniturile ar putea ajunge la 100 milioane de euro.

Litoralul romanesc, in continuare atractiv

Mai mult de 50.000 de romani au cumparat pachete de vacanta pentru litoral, prin programul Inscrieri Timpurii, o crestere de 20% in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, valoarea medie a pachetului turistic fiind de 580 de lei, spun reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

"Faptul ca in 2013 inregistram o crestere de pana la 20% fata de anul anterior arata ca evolutia pozitiva constatata de noi la sfarsitul sezonului trecut se mentine. In mod evident, discounturile atractive si serviciile ofertate au reprezentat motivatii importante pentru publicul roman, achizitionarea in acest sistem a vacantelor fiind o abordare sanatoasa si echilibrata", spune Lucia Morariu, presedintele ANAT.

Cele mai cautate statiuni sunt: Mamaia-Navodari, Eforie Nord, Neptun, Saturn, Jupiter, Mangalia, Venus, Olimp, Costinesti, Cap Aurora.

Conceptul "Inscrieri Timpurii" a ajuns in sfarsit la maturitate, crede Marius Usturoiu, presedintele Comisiei de Turism Intern din cadrul ANAT.

"Cifrele evidentiaza trendul crescator al preferintelor romanilor pentru litoralul romanesc, ofertele puse la dispozitie prin acest program fiind diverse si accesibile ca pret", spune Usturoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#vacanta litoral, #inscrieri timpurii, #venituri agentii turism, #program inscrieri timpurii , #Afaceri in turism