Proprietarii de cladiri turistice trebuie sa le declare pana la 31 ianuarie

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 21:20
2839 citiri
Proprietarii de cladiri turistice trebuie sa le declare pana la 31 ianuarie
Sursa:turismland.ro

Contribuabilii care detin cladiri cu destinatie turistica sunt obligati sa le declare pana la data de 31 ianuarie a anului fiscal, a stabilit miercuri Guvernul, printr-o hotarare de modificare a normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal.

"In privinta impozitelor si taxelor locale, au fost enumerate cladirile cu destinatie turistica in vederea impozitarii si au fost facute precizari privind modul de declarare a cladirilor cu destinatie turistica ce nu functioneaza intr-un an fiscal. Mai exact, contribuabilii care detin cladiri cu destinatie turistica sunt obligati sa depuna o declaratie in acest sens pana la data de 31 ianuarie a anului fiscal", precizeaza Executivul.

Surse guvernamentale au explicat pentru NewsIn ca masura se aplica inclusiv din acest an. "Desi aparent termenul este unul este strans, proprietarii de astfel de pensiuni turistice stiau de aceasta prevedere, cuprinsa in Codul Fiscal. Practic astazi a fost aprobat cadrul normativ necesar aplicarii", au precizat sursele.

Potrivit lor, "contribuabilii vor trebui sa depuna doar o cerere normala", iar Ministerul de Finante va emite joi o circulara prin care vor informa contribuabilii cu privire la noile modificari.

O alta modificare adusa prin hotararea aprobata miercuri se refera la faptul ca a fost "detaliat si exemplificat" modul de stabilire a cotelor de impozitare, respectiv a cotelor cuprinse intre 10% - 20% si 30% - 40% in cazul cladirilor apartinand persoanelor juridice la care nu s-a efectuat reevaluarea.

De asemenea, prin aceeasi hotarare se explica modul de calcul al taxei hoteliere, astfel ca, "in cazul in care autoritatile locale opteaza pentru instituirea acesteia, cota de 1% sa se aplice la valoarea totala a cazarii/tarifului de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA".

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
#imobile scop turistic, #proprietari pensiuni, #impozite cladiri destinatie turistica , #Afaceri in turism