Turismul spatial - O industrie in plina expansiune

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 08:58
2363 citiri
Turismul spatial - O industrie in plina expansiune

Turismul spatial va deveni o industrie in valoare de un miliard de dolari peste zece ani, spun reprezentantii Federal Aviation Administration din Statele Unite ale Americii.

Exista mai multe companii care planuiesc sa ofere zboruri private in spatiu, iar printre acestea se distinge Virgin Galactic, din cadrul Virgin Group, fondata de miliardarul britanic Richard Branson. Miliardarul a anuntat ca prima calatorie de acest tip in spatiu va fi o afacere de familie, urmand sa fie insotit de cei doi copii ai sai, care au peste 18 ani, potrivit Yahoo!.

Cei trei vor efectua o calatorie spatiala la 100 de kilometri de suprafata Pamantului la bordul navei spatiale Two (SS2) anul viitor. Alte 529 de persoane au semnat pentru efectuarea unei astfel de calatorii, in schimbul sumei de 200.000 de dolari.

Decolarea se va face de pe un port spatial din New Mexico, care a fost proiectat de arhitectul britanic Lord Foster. Nava a fost proiectata pentru a transporta sase calatori si doi piloti.

Inainte de a pleca in calatorie, turistii vor trebuie sa urmeze timp de o saptamana un training la portul spatial.

Richard Branson vrea sa lanseze un nou vehicul - LauncherOne - care va transporta sateliti mici in spatiu la costuri mult mai mici decat in prezent. Oficialii Virgin Galactic spun ca mai multe companii sunt interesate sa foloseasca LauncherOne, a carui lansare este programata pentru anul 2016.

SCOT Aerospace, o companie din California, vinde deja locuri pentru calatorii cu vehiculul sau spatial Lynx. Un reprezentant al SCOR a declarat ca aceasta companie va incepe testarile navei la sfarsitul acestui an, astfel ca zborurile comerciale ar putea fi initiate in 2014. Pretul unui bilet este de 95.000 de dolari.

Patru alte companii - Blue Origin, Boeing, SpaceX si Sierra Nevada Corporation - au semnat contracte cu NASA pentru a dezvolta tehnologii de transport pe orbita terestra joasa si pe Statia Spatiala Internationala.

O alta companie care vrea sa organizeze calatorii catre Luna este Excalibur Almaz, din Irlanda. Reprezentantii acestei companii vor sa modernizeze nave spatiale rusesti vechi, iar in perioada 2015 - 2025 sa ofere aproximativ 30 de locuri pentru zboruri catre Luna, pe o statie spatiala Salyut.

Costul unei astfel de calatorii ajunge la 150 milioane de dolari de persoana. Oficialii Almaz au spus ca 50% din investitia companiei va fi recuperata in trei ani. Acest tip de transport va putea fi folosit de indivizi, guverne si companii private, care vor sa deruleze cercetari sau sa aduca pe Pamant metale care se gasesc in apropierea acestei planete.

Pana in luna octombrie 2015, Federal Aviation Administration va emite o serie de reglementari pentru turismul in spatiu, care trebuie sa fie respectate de companiile din acest domeniu.

Criticii industriei spatiale au spus ca exista riscuri mari pe care pasagerii si le asuma in cazul acestor zboruri. In acelasi timp insa, sumele ridicate ale acestei calatorii o fac accesibila numai pentru persoanele cu venituri ridicate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#turism spatial, #afacere turism spatial, #calatorii spatiu , #Afaceri in turism