Rezervarile pentru vacante in Turcia au scazut ingrijorator de frica atentatelor

Marti, 09 Februarie 2016, ora 17:43
3456 citiri
Rezervarile pentru vacante in Turcia au scazut ingrijorator de frica atentatelor
Foto: Free Stock Photos

Retragerea turistilor rusi din Turcia si starea de nesiguranta cauzata de recentul atentat terorist din Istanbul incep sa-si puna amprenta asupra afacerilor din turism.

Operatorul german TUI Group a anuntat o scadere a rezervarilor pentru vacante estivale in Turcia de 40%, turistii aratandu-se ingrijorati de escaladarea conflictului din tara vecina, Siria, si de criza refugiatilor, conform BBC.

TUI Group, care detine si brandurile Thompson si First Choice din industria de turism, a confirmat prin reprezentantii sai ca "a devenit evident ca s-a petrecut o schimbare in numarul de cereri care refuza Turcia".

Turistii se orienteaza catre destinatii precum Spania sau Insulele Canare, au mai spus reprezentantii companiei germane.

In ciuda scaderii cererilor pentru vacantele in Turcia, grupul asteapta o crestere a profitului anual de cel putin 10 procente.

De asemenea, comenzile inregistrate in ultimul trimestru al anului de agentia de turism germana pentru hotelurile detinute in destinatiile turistice din Egipt au scazut semnificativ.

In octombrie 2015, un avion rusesc cu 224 de persoane la bord a explodat la doar 20 de minute dupa ce a decolat de pe aeroportul din statiunea Sharm el Sheik. Atentatul a fost atribuit gruparii teroriste Statul Islamic.

In ciuda retragerii turistilor de pe cele doua piete, reprezentantii TUI au anuntat ca au reusit sa vanda deja 33% din pachetele de vacanta din sezonul estival, conform graficului asumat.

Vanzarile inregistrate pana in prezent au crescut cu 5,4%, atingand o valoare de 3,7 miliarde euro.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#industrie turism Turcia, #atentate teroriste, #criza refugiatilor, #rezervari vacanta Turcia , #Agentii turism