Tarifele la vacantele contractate nu se vor majora

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 15:22
1621 citiri
Tarifele la vacantele contractate nu se vor majora

Tarifele la cazarea de pe litoral nu s evor majora de la 1 iulie, cel putin pentru vacantele contractate de agentiile de turism, sustin reprezentantii Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litora-lDelta Dunarii.

Presedintele Asociatiei, Corina Martin, a precizat, vineri, intr-un comunicat de presa, ca tarifele de cazare pe Litoral nu vor creste de la 1 iulie pentru vacantele deja contractate, cu 30 la suta, asa cum a aparut informatia in presa.

"In realitate, sunt posibile unele majorari, dar care se aplica numai la receptiile hoteliere, pentru turistii care nu au cumparat deja o vacanta si care nu au apelat la agentiile de turism.

Deci, vorbim in acest caz de numai cinci la suta din circulatia turistica spre Litoral, intrucat 95 la suta dintre turisti au achizitionat deja vacanta la tarifele din programele speciale, prin agentiile de turism", spune Corina Martin.

Ea a mai precizat ca nici in situatia turistilor care se prezinta direct la receptiile hotelurilor nu se prevad cresteri semnificative la pretul cazarii.

"Avand in vedere ca in acest sezon ne confruntam, pana in acest moment, cu o scadere cu circa 20 la suta a numarului de turisti romani pentru destinatiile romanesti, nu estimam cresteri substantiale ale tarifelor in perioada urmatoare", mentioneaza Corina Martin

Ea a precizat ca aceste fluctuatii de tarife intre sezon si extrasezon sunt absolut firesti in orice destinatie de vara in momentul in care se trece la perioada de varf de sezon, si tin de mecanismul cererii si ofertei.

In plus, ea mai spune ca turistii au la dispozitie mai multe programe speciale, prin care se incearca atragerea lor pe litoralul romanesc.

"De exemplu, programul «Inscrieri timpurii» are la baza achizitionarea unei vacante din timp, mai exact cu cateva luni inainte, in orice perioada din an, si clientul poate beneficia de reduceri de preturi de pana la 30 la suta.

Un alt program, introdus in perioada de sezon, este si «Zile gratuite de vacanta», derulat in perioada 15 iunie - 15 iulie si 15 august - 15 septembrie.

Programul, realizat in parteneriat cu hotelierii din Romania, include oferte speciale care vin in sprijinul turistilor prin acordarea unui numar de zile gratuite de vacanta, dupa modelul «platesti cinci nopti si stai sase sau chiar sapte»", a mai precizat Corina Martin.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#turism, #cazare litoral, #agentii turism, #oferte turistice, #tarife cazare , #Agentii turism