Vanzari de peste 10 milioane de euro la Targul de Turism al Romaniei

Luni, 18 Martie 2013, ora 07:46
3587 citiri
Vanzari de peste 10 milioane de euro la Targul de Turism al Romaniei
Sursa foto: bucurestitourneo

Editia de anul acesta a Targului de Turism a Romaniei, la care au participat 90 de agentii si reprezentanti ai organizatiilor turistice internationale, a cumulat vanzari de peste 10 milioane de euro.

La inceputul targului, organizatorii mizau pe vanzari de 12 milioane de euro si pe o crestere a numarului vizitatorilor cu 20% fata de editia anterioara, pana la 30.000 de persoane interesate de oferte de vacanta.

Reprezentantii agentiilor sunt optimisti si multumiti de pachetele vandute in perioada targului. Nu precizeaza exact valoarea vanzarilor, dar, "judecand dupa interesul vizitatorilor", pragul de 12 milioane de euro amintit de organizatori in prima zi de targ pare plauzibil.

Destinatiile exotice, din ce in ce mai iubite de romani

Ofertele speciale, reduse cu un procent cuprins intre 5% si 90%, dar si bonusurile acordate special pe perioada targului, au contribuit semnificativ la rotunjirea profitului.

Cele mai mari agentii s-au pregatit temeinic cu propuneri menite sa sursclaseze concurenta. De exemplu, cei de la Christian Tour au lansat vacanta de 1 euro, cei de la J'Info Tours au taiat 40% din pretul vacantelor cumparate la targ, iar Happy Tour a venit cu pachete reduse pentru city-break.

Turistii romani cauta Viena, Budapesta si Praga, pentru city break

Destinatiile consacrate, Turcia, Grecia si Bulgaria au ramas in top si anul acesta, spun reprezentantii agentiilor de turism. "Acestea au fost cele mai cautate, dar s-au cautat foarte bine si city-break-uri in Praga, Austria si Budapesta", spune Catalina Avram, de la TUI Travel.

In ciuda crizei, vacantele exotice se vand in continuare foarte bine. Singapore, Malta si Egiptul au reintrat in atentia turistilor romani, fiind preferate de un numar din ce in ce mai mare, afirma Cristina Tanasescu, de la VIP Travel.

Croazierele, o notiune echivalenta cu luxul inaccesibil in urma cu cinci ani, sunt acum din ce in ce mai frecvente, pentru publicul din Romania. "Pretul a devenit mai prietenos, incepand cu 499 de euro pentru un sejur de sapte nopti, in cinci state", precizeaza Constanta Zurini, de la World Travel, reprezentant exclusiv al exclusiv al companiilor de croaziere Royal Caribbean International, Celebrity Cruises si Azamara Club Cruises.

Anul trecut, targul a gazduit 260 de companii, din 28 de tari si peste 50 orase si zone turistice din Romania, fiind vizitat de peste 25.000 de persoane

Pe de alta parte, nici vacantele tematice nu au scapat atentiei vizitatorilor Targului. Se cauta in special destinatii istorice, precum China, Tibet sau Peru.

Nu in ultimul rand, Narcis Octavian Padeanu de la Life Harbour Limanu, spune ca un nou concept a prins pe piata locala: hotelul plutitor. Romanii pasionati de navigatie pot inchiria o ambarcatiune, pentru o zi, cu un tarif ce variaza intre 200 si 1.200 de euro, in functie de marimea navei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#targ turism Romania, #vanzari targ, #vacante exotice, #vacante tematice, #vacante lux , #Agentii turism