Pensiunile turistice sau agroturistice ar putea beneficia de scutiri fiscale

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 16:18
2727 citiri
Pensiunile turistice sau agroturistice ar putea beneficia de scutiri fiscale

Secretarul de stat in Ministerul Turismului Corneliu Popovici a declarat, vineri, la Suceava, ca pensiunile turistice si cele agroturistice ar putea beneficia de scutiri de impozite pentru a se dezvolta si sustine turismul rural, apreciind ca in aceste categorii se incadreaza 1.200. de unitati, precizeaza Mediafax.

Popovici a spus, intr-o conferinta de presa, ca Ministerul Turismului promoveaza un nou proiect de lege prin care sa imbunatateasca actualul cadru legislativ din domeniu, aratand ca, printre altele, vor fi create facilitati pentru dezvoltarea turismului rural.

El a aratat ca proiectul legii prevede ca pensiunile turistice, agropensiunile turistice, dar si casa traditionala romaneasca, un nou concept de unitate de cazare promovat, vor fi scutite de impozite si vor beneficia de facilitati pentru a se dezvolta si a sustine turismul rural.

Popovici a mentionat ca aceste facilitati fiscale vor fi acordate pe timp limitat. "Vrem sa cream facilitati astfel incat in doi, trei, patru ani, acestea sa aduca venituri si la bugetul local, si la bugetul de stat", a spus Popovici.

El a aratat ca aceste scutiri pot fi atat la impozitul pe profit cat si de TVA, mentionand ca astfel de facilitati exista in legislatia din Ungaria sau Austria.

Intrebat daca aceste facilitati nu vor afecta bugetul, secretarul de stat a raspuns ca nu crede ca Ministerul Finantelor se bazeaza pe incasarile de la aceste unitati, apreciind ca in intreaga tara sunt aproximativ 1.200 de astfel de unitati de cazare.

Totodata, Corneliu Popovici a declarat ca Ministerul Turismului isi propune sa colaboreze cu Ministerul Transporturilor cu care sa se stabileasca o retea de sosele ce trebuie intretinuta in intreaga tara pentru asigurarea infrastructurii rutiere spre obiectivele turistice, apreciind ca altfel, pana cand vor fi construie autostrazi, "infrastructura turistica va fi la pamant".

El a mai spus ca Ministerul Turismului va colabora si cu Ministerul Culturii in conditiile in care multe din obiectivele acestui minister sunt si obiective turistice si nu sunt indeajuns exploatate.

 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#pensiuni turistice, # agroturistice, # scutiri , #Agroturism