Vrei sa investesti in turism? Primesti pana la 200.000 de euro din fonduri UE

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 00:18
2586 citiri
Vrei sa investesti in turism? Primesti pana la 200.000 de euro din fonduri UE

Cei care vor sa investeasca in agroturism pot primi fonduri europene nerambursabile de pana la 200.000 de euro. Finantarea se ofera in cadrul unui program care are ca obiectiv general dezvoltarea activitatilor turistice in zonele rurale si cresterea numarului de locuri de munca in spatiul rural.

Pentru investitiile in interes public negeneratoare de profit, Guvernul si Uniunea Europeana se angajeaza sa suporte pana la 100% din totalul cheltuielilor eligibile daca acestea nu depasesc valoarea de 200.000 de euro/proiect.

Pentru investitiile generatoare de profit, se poate obtine un ajutor public nerambursabil de pana la 70% din totalul cheltuielilor eligibile daca acestea nu depasesc 70.000 de euro. Pentru cheltuielile de pana in 200.000 de euro, ajutorul nerambursabil este de 50% din valoarea proiectului.

In plus, pentru a facilita accesarea fondurilor europene nerambursabile, solicitantul poate beneficia inclusiv de fonduri in avans pentru demararea proiectului. Valoarea minima eligibila a unui proiect este de 5.000 de euro.

Pentru a primii banii europeni, microintreprinderile trebuie sa fie inregistrate si sa-si desfasoare activitatea propusa prin proiect in spatiul rural (atat sediul social, cat si punctul de lucru trebuie sa fie amplasate in mediul rural).

Toti beneficiarii acestei masuri trebuie sa fie inregistrati si sa-si desfasoare activitatea propusa prin proiect in spatiul rural. In plus, in cazul investitiilor in agroturism, beneficiarul/membrul gospodariei agricole trebuie sa desfasoare o activitate agricola in momentul aplicarii.

De asemenea, beneficiarul sau responsabilul legal de proiect trebuie sa faca dovada detinerii de aptitudini manageriale/marketing sau in acord cu activitatea propusa prin proiect. In caz contrar, trebuie sa le dobandeasca pana pana la efectuarea ultimei plati.

Citeste continuarea pe Ziare.com

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#turism, #investitii, #fonduri ue , #Agroturism