5 destinatii "all-inclusive" de vazut intr-o viata

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 16:59
4854 citiri
5 destinatii "all-inclusive" de vazut intr-o viata

Peste tot in lume se afla destinatii de o frumusete aproape ireala, locuri misterioase, in jurul carora planeaza o serie de controverse, peisaje minunate care invita la relaxare sau destinatii mai aglomerate, potrivite pentru cei care indragesc toate formele de multiculturalitate si pe care nu ii deranjeaza aglomeratiile specifice sezonului.

Cu toate acestea, in timpul vietii este practic imposibil sa le vizitezi pe toate. Opentravel.com a realizat o selectie a locurilor care se pot caracteriza prin toate aceste epitete si indeplinesc toate conditiile pentru un concediu special.

Franta impresioneaza indiferent de sezon

Indiferent ca este vizitata in timpul iernii sau vara, Franta ramane la fel de impresionanta si reprezinta “taramul celor 1.000 de oportunitati”.

Spre exemplu, turistii pot alege plajele Marii Mediterane si cazarea in complexurile cochete de la Nice si St. Tropez, daca sunt iubitori de mare, sau litoralul Oceanului Atlantic, renumit pentru posibilitatea practicarii sporturilor acvatice si Corsica, daca sunt mai aventurosi.

La polul opus se afla Muntii Alpi pentru fanii drumetiilor montane si pentru pasionatii de schi.

Sute de kilometri de partii si de trasee strabat lantul muntos, acoperind toate nivelele de dificultate.

Franta ii poate multumi si pe turistii care prefera mai degraba plimbarile lungi prin oras, tinand cont de faptul ca in statul european exista o sumedenie de localitati cu atractii turistice, restaurante pentru toate categoriile de buget si chiar regiuni faimoase pentru soiurile de vin cultivate.

Peru pastreaza mostenirea incasilor

Peru este o alta destinatie de tip all-inclusive, pentru ca are toate formele de relief, de la Muntii Anzi pana la litoral, fascinante situri arheologice, inegalabilele ruine incase, orase multiculturale, gastronomie delicioasa si vegetatie luxurianta.

Peruanii profita de pe urma ruinelor incase care pot fi admirate la Machu Picchu, Nazca si Cuzco, fosta capitala antica  a statului sud-american.

Desi cetatile incasilor sunt punctul forte pentru Peru, litoralul peruan sau lantul muntos al Anzilor sunt alte doua atractii turistice importante.

Plajele din Peru nu beneficiaza de promovarea pe care o primesc cele din alte state de pe continent dar dispun de complexe confortabile, restaurante cu specialitati pe baza de fructe de  mare si cluburi care ilustreaza viata de noapte a peruanilor.

De asemenea, Anzii au o gramada de trasee marcate inclusiv pe cele mai inalte piscuri, pentru turistii temerari.

Acestia se pot incumeta pe varfuri ce depasesc inaltimi de 6.000 m, acoperite de paduri dese.

Japonia contrazice prejudecatile europenilor

Japonia inseamna mult mai mult decat agitatie si viteza, precizeaza opentravel.com.

Statul nipon depaseste prejudecatile cu care este de cele mai multe ori asociat, respectiv aglomeratie si ultratehnologie, dovedind turistilor ca are si peisaje naturale intacte si neafectate de dezvoltarea urbana precum si o serie de locuri importante din punct de vedere arheologice protejate.

Printre cele mai frumoase minuni naturale din Japonia se numara Insulele Okinawa, parte din arhipelagul Ryukyu, din vestul Oceanului Pacific.

Acestea sunt faimoase pentru panoramele superbe si pentru faptul ca aici au aparut prima data mai multe forme de arte martiale, inclusiv“karatele”.

Arhipelagul poate fi comparat cu insulele tropicale din sud estul Asiei sau din Filipine, sustine opentravel.com, care mentioneaza ca Okinawa are aceleasi ape cristaline, plaje aurii, recifuri de corali si exemplare exotice ale florei si faunei marine.

Centrul istoric al Japoniei, Kyoto, abunda in temple, altare si lacasuri de rugaciune magnific incadrate de gradini ingrijite.

Un turist pasionat, cu foarte mult timp liber, ar putea petrece luni intregi descoperind bogatiile culturale si obiceiurile traditionale din Japonia. Pentru ceilalti exista orasele Nara, Nikko sau Takayama.

In plus, tinand cont de faptul ca 80% din suprafata statului asiatic este acoperit de munti, tara se pastreaza un paradis pentru montaniarzi.

Spania, exemplificarea spiritului latin

Spania si-a castigat un binemeritat loc in clasament, datorita plajelor acoperite de nisip fin, siturilor arheologice remarcante si obiectivelor turistice interesante. In plus, spaniolii stiu cum sa se distreze, iar acest lucru se poate constata cu usurinta in cluburile de noapte.

In ceea ce priveste formele de relief, in nordul tarii se afla lantul muntos al Pirineilor pus in valoare de o serie de cascade spectaculoase si un loc propice pentru turistii cu simt de aventura.

Acestia pot oricand sa faca drumetii monate sau sa practice sporturi extreme, in functie de preferintele personale.

Mai ales ca in Spania se afla foarte multe statiuni montane, excelente pentru turistii care sosesc iarna, atrasi de partiile de schi, dar si pentru iubitorii muntelui care prefera drumetiile pe timp de vara.

Cu orase ca Barcelona, Valencia, Murcia, Grenada, Malaga si Cadiz, Spania isi pastreaza si locul obtinut in topul celor mai potrivite tari pentru turismul cultural.

Probabil Andaluzia va fi mereu cea mai indicata regiune pentru a descoperi ce inseamna cu adevarat Spania, din toate punctele de vedere.

Aici turistii inteleg ce inseamna “siesta”, cum se danseaza flamenco, pot gusta portocale direct din pomi sau pot savura salate facute cu cel mai bun ulei de masline si cel mai proaspat peste.

In Andaluzia verile sunt incredibil de calduroase, insa iernile blande echilibreaza climatul zonei.

Cei care au trecut prin Spania cu siguranta ca nu au regretat vizita, din moment ce statul european se afla pe locul doi in clasamentul celor mai vizitate state europene, dupa Franta.

India, multiculturalitate si extreme

Litoral desfasurat pe o suprafata de 7.500 km, cei mai inalti munti din lume, prezenta tuturor cultelor religioase, un amalgam de nationalitati, toate reprezinta caracteristici care definesc India.

Bengalul de Vest se impune ca destinatie prioritara pentru turistii care aleg India, pentru ca aici se afla oraselul Darjeeling, faimos in special pentru ceai.

Inconjurat de Muntii Himalaya si de plantatiile de ceai aromate, orasul are si o serie de lacasa de cult diferite, de la biserici pana la temple budiste sau inchinate cultului hindus.

Desigur, in India exista si statiuni estivale, iar turistii sunt sfatuiti sa mearga in Goa, un paradis acvatic, perfect pentru o atmosfera tropicala.

Orasul sacru Varanasi, ruinele antice de la Hampi, cavernele misterioase de la Ajanta si simbolul Indiei, Taj Mahalul, sunt alte  obiective turistice majore din India.

Supranumita tara esentelor si a culorilor, gazda pentru mai mult de 1,2 miliarde de suflete, India ramane si un stat controversat, din cauza extremelor prezente in interiorul granitelor. Zonele foarte sarace contrasteaza cu dezvoltarea pe care a cunoscut-o Mumbai.

Cu toate acestea India se afla in topul destinatiilor de tip “all-inclusive”, pe care trebuie sa le vezi in timpul vietii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#destinatii, #turisti, #minuni, #concediu, #all, #inclusive , #Atractii turistice