5 destinatii "infricosatoare" in care sa petreci Halloween-ul

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 16:06
2519 citiri
5 destinatii "infricosatoare" in care sa petreci Halloween-ul

Halloween-ul, una dintre sarbatorile importate in Romania, are o cu totul alta semnificatie in tarile occidentale, care pun mai mult accent pe importanta sarbatorii spre deosebire de romani, care se bucura  mai mult de latura comerciala a evenimentului. Lonelyplanet.com a realizat topul celor mai bune destinatii in care turistii pot sarbatori Halloween-ul, intelegandu-i astfel si adevaratele sensuri.

Parada de Halloween, un eveniment simbol in New York

Prima locatie aleasa de lonelyplanet.com este “capitala lumii”, nimeni altul decat New Yorkul.

Din 1973, parada organizata cu ocazia Halloween-ului a ramas unul dintre evenimentele majore ale orasului, si o atractie turistica in sine, tinand cont de faptul ca in fiecare an participa aproximativ 2 milioane de persoane.

Spectatorii trebuie sa se pregateasca din timp cu cel mai bun costum infricosator pe care il au si sa vina cat mai devreme posibil la parada, astfel incat sa prinda un loc pe Sixth Avenue, bulevardul de unde porneste toata nebunia.

De la publicul care prefera sa ramana pe trotuare si doar sa priveasca, pana la cei mai infocati sustinatori ai sarbatorii, complet deghizati in personaje menite sa te ingrozeasca si sa iti dea fiori, care participa activ la parada, evenimentul din New York ramane unul apreciat deopotriva de localnici si de turisti.

Tema de anul acesta in jurul careia se va desfasura parada este expresia din latina: “Memento Mori”, adica “Nu uita ca vei muri”, organizatori sperand sa participe mai mult de doua milioane de persoane, avand in vedere ca editia de anul acesta este cea cu numarul 20.

Participati la procesiunea din Oaxaca

Daca tema principala din New York se concentreaza in jurul frazei “Nu uita ca vei muri”, in Mexic, la Oaxaca sarbatoarea de Halloween are la baza expresia “El Dia de los Muertos”, adica “Ziua Tuturor Mortilor”.

Simpla rostire a acestei fraze raspandeste suficient mister, combinata cu o doza de energie mistica, specifica tocmai culturii mexicane, puncteaza lonelyplanet.com.

In Oaxaca, oras inclus in patrimoniul Unesco, pe 1 noiembrie se celebreaza Ziua Tuturor Sfintilor, iar a doua zi are loc serbarea Zilei Tuturor Sufletelor, potrivit calendarului catolic.

Evenimentele au la baza o influenta azteca, dar festivalurile la care participa crestini comemoreaza amintirea tuturor celor decedati, de la memebrii ai familiei, pana la stramosi.

La inceputul lunii noiembrie, turistii se pot plimba pe aleile luminate de mii de lumanari ale orasului, pot consulta oferta din pietele colorate sau se pot amuza privind costumatiile localnicilor.

Pentru un plus de autenticitate, incercati sa mergeti in cimitirele autohtone, unde familiile celor trecuti in nefiinta impodobesc mormintele cu numeroase flori si lumanari.

Mai mult decat atat, rudele in viata aduc in cimitir felurile de mancare favorite ale mortului si chiar si bautura preferata a acestuia, in marea majoritatea a cazurilor, tequila, invitandu-i pe turisti sa celebreze amintirea decedatului, gustand din preparate.

New Orleans: vampiri si voodoo in Vieux Carre

Atmosfera de Halloween din New Orleans este intretinuta in primul rand de localnicii pasionati de eveniment, imbracati in diferite costume si apoi de magia care pluteste in noaptea Tuturor Sfintilor in oras, conform siteului amintit.

Acesta aminteste ca vremea blanda de la sfarsitul lui octombrie se transforma intr-un complice al evenimentului, permitandu-le participantilor sa defileze in cele mai ciudate costumatii.

In asteptarea paradei organizate de Halloween, turistii se pot delecta cu toate petrecerile debordante care au loc in fiecare zi, pana pe data de 31 octombrie.

In Cartierul Francez, cei interesati pot admira tendintele modei, prezentate intr-un spectacol exotic, in timp ce turistii cu mai mult simt de aventura se pot indrepta catre Piata Jackson, unde se pot inscrie la un tur mistic, organizat in cimitir.

Hong Kong, un party global

Pentru a va putea face o idee de ansamblu despre cum se sarbatoreste Halloween-ul in Hong Kong, incercati sa combinati multitudinea de expati cu traditiile locale.

In districtul Lan Kwai Fong se afla centrul petrecerii care dureaza toata noaptea. Aici restaurantele sunt renumite pentru grija pe care o acorda decorului de Halloween, astfel incat zona se numara printre cele mai cautate pentru o experienta autentica.

In Hong Kong exista un Disneyland, unde organizatorii pregatesc de fiecare data, de Halloween mai multe surprize pentru toate categoriile de varsta.

Efectele speciale ocupa un loc special in atractiile parcului, copiii fiind in acelasi timp impresionati si speriati de trenuri fantoma sau de efecte pirotehnice false.

Dublinul, locul de nastere al mitului Dracula

Sarbatoarea Samhain este originara din ritualurile celtice, iar termenul inseamna chiar “sfarsitul verii”. Dublinul, un oras deosebit de important din punct de vedere istoric, este locul de nastere al autorului care a facut celebru mitul lui Dracula pe mapamond: Bram Stoker. Totodata, orasul confera sarbatorii o aura de mister si de romantism.

Printre evenimentele organizate cu aceasta ocazie se afla mai multe parade, alaturi de tururi ale orasului, sau oportunitatea de a viziona filmul Psycho, o capodopera a genului horror, regizat de Alfred Hitchcock, intr-o maniera unica, si anume acompaniat live de orchestra la Sala Nationala de Concerte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#destinatii, #halloween, #turisti , #Atractii turistice