Cape Town, perfect pentru un buget mic

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, ora 15:48
9917 citiri
Cape Town, perfect pentru un buget mic

Cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase orase datorita geografiei sale, Cape Town este una dintre cele mai populare destinatii pentru turism din Africa de Sud. Capitala provinciei Western Cape si capitala legislativa a republicii, este al treilea oras din Africa de Sud din punct de vedere al populatiei.

Recunoscut ca perla stralucitoare a Africii, orasul a primit diverse medalii internationale pentru turism. Insasi arhitectura orasului combina perfect infrastructura si hotelurile cu plajele minunate si fauna salbatica, astfel reusind sa adune conventiile business cu surfing-ul si safari.

 

Cum ajungem


Numai cateva companii aeriene zboara direct la Cape Town asa ca zborurile directe de la Londra sunt neincapatoare iar discounturile sunt rare. Delta zboara de la New York prin Senegal iar Emiratele Arabe Unite spre Dubai.De asemenea, puteti prinde anumite negocieri. In plus, fata de Airways Africa de Sud, bugetul companiilor aerine ca 1 Time si Kulula Air Fly zboara de la Johannesburg direct la Cape Town.(Nu intrati in panica daca personalul Kulula anunta ca avionul a aterizat in Zimbabwe – le plac glumele).



Biroul de informatii al aeroportului aranjeaza rute maxi-taxi spre oras la numai 12 $ de persoana. Autobuzele Backpacker au taxele de 15 $ iar site-ul lor: http://www.backpackerbus.co.za va ofera ponturi excelente de vizitat si de cazare.Sau puteti intreba la receptia hotelului sau pensiunii la care va cazati.





Taxiurile Metered sunt destul de scumpe si, in plus nu exista nici un program reluat al trenurilor sau autobuzurilor care va pot duce  in centrul orasului. Va recomandam sa inchiriati o masina si interesati-va de ofertele pentru turisti.

Mini taxiurile ce circula doar prin oras va sunt disponibile oricand, la preturi modeste dar, totodata si conditii la fel de modeste, in ciuda eforturilor facute de autoritati de a-i convinge pe soferi sa-si puna la punct autovehiculele, sa le ofere turistilor conditii decente de calatorie. De asemenea, autoritatile au facut presiuni asupra acestora sa tina cont de regulile de circulatie.




Sa nu va faceti probleme de comunicare! In mod oficial se vorbesc aproximativ 11 limbi, dintre care: olandeza, zulu, afrikaans, sutu, xthosa, dar si alte limbi exotice in peisaj, cum ar fi….engleza!

 



Din pacate, Cape Town nu detine un serviciu de transport public. Astfel, se merita sa inchiriati o masina pentru cel putin o zi sau doua. Majoritatea hotelurilor ofera bonus pentru turisti o excursie  peninsulara. Unii chiar isi iau si bicicletele cu ei. Daca doriti si alte alternative exista masinile Explorer cu etaj ce traverseaza intreg orasul, la un pret de 20$ pe zi. Puteti vizita majoritatea obiectivelor turistice din centrul orasului fara a va fi frica  de necunoscut, insa va recomandam ca pe timp  de noapte sa nu riscati, in cazul in care nu cunoasteti orasul si sa inchiriati un taxi.


Nu ratati!





Table Mountain este reperul natural al Cape Town-ului, vizibil din aproape orice punct al peninsulei si inconfundabil ca infatisare datorita platoului de 3 km, ce ii da aspectul unei mese. Datorita apropierii de ocean si a curentilor contrastanti din timpul verii, in unele zile se formeaza un norisor ce se prelinge pe platoul muntelui, denumit de localnici “fata de masa”.


Puteti face o excursie pe jos sau cu telecabina pe Table Mountain insa verificati inainte conditiile de vreme intrucat vantul poate fi uneori foarte puternic. Intoarcerea in oras cu telecabina costa aproximativ 14,50 $ cu reduceri pentru copii si studenti si, uneori, puteti prinde oferte de reduceri dimineata sau seara. Detalii gasiti pe www.tablemountain.net.





Robben Island, insula unde Nelson Madera a fost inchis, este de neuitat. Daca ajungeti in Cape Town va recomandam sa dati o fuga. Excursia dureaza 30 min si costa 15$ (copii beneficieaza de reducere 50%). Puteti sa afalti mai multe detalii pe www.robben-island.org. De asemenea, pentru doar 1,50$ puteti vizita muzeul Distric Six, care gazduieste injustitia erei apartheide si fortarea delocalizarilor negrilor din centrul orasului.




Waterfront :port si complex de cumparaturi, este adeptul hotelurilor ieftine si boutiquerilor cochete. Dar puteti adulmeca mirosul marii si sa va bucurati de distratii life in aer liber. Norocul turistilor este faptul ca exista diferite restaurante si pub-uri pentru orice buzunar.


Plaja: nisipul fin al plajelor Camps Bay si Clifton sunt locurile ideale pentru a va distra si in acelasi timp pentru a te racori in curentii Antarcticului intr-o zi fierbinte de vara. Pentru a te relaxa innotand, intrarea in piscina in aer liber Sea Point este aproape hratis iar peisajul este uimitor pe plaja, insa locul este inconjurat de o zona verde unde sunt amplasate sezlongurile. In week-end zona e full insa in timpul saptamanii, locul se mai elibereaza.



Pentru o baie mai calda, puteti sa va duceti pe partea cealalta a peninsulei, la Fish Hoek sau Muizenberg, ce apartin de oceanul Indian. Amatorii de surf au aflat cu siguranta ca acolo se tine si cea mai mare competitie anuala. Singura problema in acea zona sunt…rechinii!!! Daca totusi va incumetati si va duceti in acea zona,  feriti-va de serpi, paienjeni, HIV si tuberculoza.





Un tur peninsular il puteti face ori in echipa, ori, mai bine, de unul singur. Cape Point si Cape of Good Hope sunt cele mai cunoscute atractii turistice. Feriti-va insa de babuini care sunt incontinuu in cautare de hrana.

Langa Cape point, puteti face un tur al unei ferme de struti, insa puteti vedea frumoasele pasari si pe gratis. Mai jos, pe acelasi drum, pe autostrada, exact langa baza navala de la Simon Town, puteti innota cu pinguinii la Boulders Beach, loc ce gazduieste o intreaga colonie de pinguini africani.


De asemenea, puteti urmarii pescarii  la lucru in minunatele porturi Kalk Bay, si pe partea cealalta a peninsulei, Hout Bay. Hout Bay va ofera o excursie de 45 minute pentru doar 4$ in Seal Island. Este cunoscuta ca fiind lumea pasarilor dar este pupulata de multe familii. De asemenea, gazduieste sute de broaste testoase si maimute veverite. Turistilor li se permite intrarea doar de doua ori pe zi.

Gradinile botanice Kirstenbosch sunt iubite de localnici pentru concertele care se tin in fiecare dupa-amiaza de duminica, in timpul verii. Asa ca, treziti-va de dimineata si duceti-va la un picnic!



Unde sa cinati




Dupa standarde internationale, restaurantele sunt ieftine in Africa. O cina va poate ajunge la 10 $. Pestele este delicos:incercati portia “firm juicy kingklip” iar peste cu chipusirile africane, cu greu ii poti rezista. Bucataria traditionala contine Cape Malay curries si “bobotie”, un fel de mancare cu carne tocata. Rar se intampla sa scoateti din buzunar mai mult de 1,50$ pentru o cafea iar berea si vinul sunt destul de ieftine. Spre deosebire de alte orase din Africa, apa este potabila si multe restaurante ofera la masa cate un cofer cu apa gratis.




Pentru o priveliste de neuitat in timpul mesei, la preturi rezonabile, va recomandam restaurantul hotelului Ritz in Sea Point. Cu toate ca incercati sa economisiti cat mai multi bani, incercati sa nu uitati de bacsisul pe care chelnerul dumneavoastra il asteapta cu nerabdare.



Locul potrivit pentru a va odihni




Daca sunteti in cautare de ceva foarte ieftin, fara sa va ganditi neaparat la cele mai luxoase conditii, atunci cea mai buna varianta este Waterfront. Pentru preturi rezonabile, cu conditii ceva mai bune, puteti sa va duceti la Gardens, Tamberskloef, Sea Point sau Green Point.



Preturile varieaza in functie de sezon dar puteti gasi destul de usor o camera dubla, cu baie privata, pentru doar 100$ pe noapte sau chiar si mai putin. Puteti alege o multime de hosteluri la preturi mici, cu conditii acceptabile, ca: Long Street Backpackers, Cat & Moose. Pentru un loc linistit, in centrul orasului, va recomandam Ashanti Lodge. Daca ati venit in vacanta cu grupul de prieteni, va sfatuim sa va cazati la the Green Elephant, populat de studenti.



Cand sa plecati in vacanta



Primavara veti avea parte de un minunat peisaj. Insa evitati perioada iunie, iulie, august, daca urati vantul si ploile. De asemenea, va recomandam sa plecati in vacanta in decembrie. Ganditi-va bine! Sarbatorile se apropie!!!

 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...