Cele mai frumoase atractii gratuite, din lume

Duminica, 05 Iunie 2011, ora 10:58
3555 citiri
Cele mai frumoase atractii gratuite, din lume

In timp ce pentru unele obiective turistice fascinante biletul de intrare se ridica la zeci de euro, pentru altele cel putin la fel de impresionante, accesul este gratuit. Nu te lasa influentat de prejudecata conform careia gratuit echivaleaza cu ceva de proasta calitate. Cand vine vorba de atractii turistice magnifice, de pe glob, cu acees gratuit, singurul inconvenient este aglomeratia. Lonelyplanet iti promite, insa, ca merita.

Unele orase, precum Londra si New York, pun la dispozitia turistilor activitati extraordinare, care nu implica niciun fel de cost si care sunt suficiente pentru a-ti umple timpul liber pentru o saptamana intreaga, titreaza lonelyplanet.com.

Publicatia amintita iti prezinta o lista a celor mai bune obiective turistice din lume, pentru care nu trebuie sa platesti niciun ban.

Gradinile din Kensington, Londra

Gradinile Kensington, aflate chiar in centrul Londrei, acopera o suprafata de 255 ha si au facut parte initial din Hyde Park.

O veritabila oaza de verdeata in centrul aglomerat al orasului inconjoara Palatul Kensington. Accesul in toate cele trei gradini este gratuit, iar frumusetea acestora merita plimbarea.

Arta pe strazile orasului Buenos Aires

Buenos Aires are un numar de cartiere care se diferentiaza de celelalte prin strazile unice, desenate de artistii locali.

Cele mai frumoase sunt La Boca, Calle Lanin si Caminito. Pentru mai multe detalii, poti studia site-ul oficial de prezentare al orasului argentinian, de unde poti descarca harti cu itinerarii inedite, special pentru a nu pierde nimic din arta in aer liber.

Bazilica Sf. Petru, din Vatican

In afara de faptul ca este unul dintre cele mai importante lacasuri de cult catolice, Bazilica Sf Petru este cea mai mare biserica crestina din lume, capabila sa gazduiasca pana la 60.000 de oameni.

Inauntru poti admira adevarate opere de arta, semnate de Michelangelo, Raphael si Bramante, ca sa ii amintim doar pe cei mai cunoscuti.

Smithsonian, Washington

Cel mai mare muzeu din lume si cel mai mare complex dedicat cercetarii ofera multiple atractii turistice, cum ar fi Muzeul Aerului si Spatiului, Muzeul American de Istorie, Muzeul de Istorie Naturala si Parcul National Zoologic.

Capitolul, Washington

Un tur prin interiorul Capitolului, de obicei cu prezentarea activitatilor politice este gratuit. Aici poti vedea statui impresionante ale celor mai importante personalitati din istoria Americii, alaturi de cateva mostre fascinante de arhitectura in stil baroc.

Catedrala Maicii Domnului de la Paris

Catedrala Notre Dame are trei sectiuni diferite, spectaculoase, caracterizate de vitralii si o orga cu 7800 de tuburi.

Constructia edificiului religios a durat mai mult de 200 de ani. Tururi gratuite, cu insotitori vorbitori de limba engleza au loc in fiecare miercuri si joi, de la ora 14 p.m si sambata, de la 14.30 p.m.

Marele Bazar din Istanbul

Cate un bazar dichisit cu tot felul de produse exista in aproape orice destinatie turistica a lumii, dar putine se pot compara cu Marele Bazar din Istanbul. Deschis din 1461, ese unul dintre cele mai mari acoperite din lume, compus din peste 58 de strazi si mai mult de 4000 de magazine.

Moscheea Hassan II, din Casablanca

Cea mai mare moschee din Maroc, si pe locul cinci, din punct de vedere al marimii, din lume, Moscheea Hassan II are o podea de sticla, cel mai inalt minaret din lume si un acoperis retractabil.

Non-musulmanii pot intra inauntru doar cu ajutorul unor tururi, dar esti liber sa admiri imprejurimile.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#atractii turistice, #obiective turistice grauit, #turisti, #vacanta gratuit , #Atractii turistice