Cele mai tari atractii turistice din Bahamas

Luni, 11 Iulie 2011, ora 17:58
6739 citiri
Cele mai tari atractii turistice din Bahamas

Arhipelagul Bahamas cuprinde nu mai putin de 700 de insule si 25 de grote spectaculoase, dar tu ai doar cateva zile de vacanta. Ce faci mai intai, in asa fel incat sa profiti la maxim de concediul tau? Lonelyplanet.com iti vine in ajutor si iti propune cateva atractii pe care nu trebuie sa le ratezi, in Bahamas.

Insulele sunt renumite pentru plajele curate, pentru apele cristaline si nu in ultimul rand, pentru competitiile nautice care se desfasoara pe tot parcursul anului. Parcurile subacvatice sunt mereu cautate de turistii pasionati de snorkeling si de scafandrii.

Caiac si kiteboarding, in Exumas

Sute de caiace traverseaza zilnic cei aproape 200 de kilometri din suprafata care inconjoara litoralul din Exumas, un “loc de joaca” ferit de valurile mari si protejat de golfuri singuratice. Navigarea in jurul Insulei Exuma, cu un caiac inchiriat, iti va oferi sansa sa admiri peisajele superbe ale zonei, puncteaza lonelyplanet.com, care precizeaza, ca insulite de coral si recifurile spectaculoase fac cinste acestui parc natural.

Relaxare in Abascos

Barul lui Miss Emily, Blue Bee, din Abascos, este unul dintre cele mai célèbre locatii din Bahamas. Sute de turisti il viziteaza annual, atrasi, in egala masura, de bauturile savuroase preparate aici, dar si de reputatia localului.

Imposibil de ratat, barul se afla in centrul New Plymouth, un oras construit, parca, din turta dulce, aminteste lonelyplanet.com. Localul se evidentiaza prin peretii exteriori vopsiti in albastru si reprezinta un bun punct de plecare pentru feriboturile care traverseaza Docul Green Turtle Ferry.

Biletul dus intors costa 15 dolari.

Scufundari in Andros

Small Hope Bay Lodge, aflat in centrul partii de vest a Insulei Andros, a fost deschis in 1960, de catre familia Birch. De atunci, se afla sub organizarea membrilor aceleiasi familii, care se asigura ca turistii au tot confortul necesar.

Bufetul contine preparate gatite in casa, spatiile de cazare sunt prietenoase cu mediul, iar peisajul de vis ii face pe cei mai multi iubitori de sporturi acvatice sa indrageasca acest complex. Mai ales ca in apropiere pot practica scufundari, snorkeling sau pot face bai de soare pe una dintre cele doua plaje incluse in statiune.

Turism speologic, pe Insula Cat

Pe insula Cat poti fi vizitate mai multe pesteri, unde interiorul a fost pictat de indienii Arawak. Istoricii sustin ca primii care au sosit in Insulele Bahamas au fost  indigenii Arawak Lucayans, plecati din America de Sud catre Antile.

In afara de pesterile care mai poarta amprenta fostilor locuitori ai Bahamasului, pe Insula Cat mai pot fi facute drumetii montane. Cei pasionati de acest sport pot face o plimbare pana la manastirea construita pe varful Alvernia, cel mai inalt punct din Bahamas.

Nassau - Capitala Insulelor Bahamas



Din lista celor mai interesante atractii din Bahamas nu putea sa lipseasca vizitarea orasului Nassau, capitala arhipelagului. Cateva zile aici vor conferi vacantei, in egala masura, relaxare si lectii de istorie. Turistii vor afla despre perioadele tumultoase din trecutul Arhipelagului. Nassau are foarte multe restaurante si terase, dar si multe cazinouri.

Pentru ca este una dintre cele mai importante destinatii de vacanta din Bahamas, Nassau pune la dispozitia turistilor numeroase atractii turistice.

Printre acestea, cele mai populare sunt Muzeul Piratilor, Centrul de Conservare a Naturii, Fortul Fincastle, Scarile Reginei sau Portul Nassau. Andastra Gardens (gradina botanica si zoologica) - este o zona de doua hectare cu gradini zoologice si botanice.

O alta atractie de neratat, in Nassau, este Cladirea Guvernului, o constructie vopsita in roz. Schimbarea garzilor de la acest palat seamana foarte mult cu mult mai celebrele schimbari de garda, din Londra.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#atractii turistice bahamas, #vacanta bahamas, #concediu caraibe, #vacanta , #Atractii turistice