Cele mai uimitoare atractii turistice, create de natura

Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 10:50
6821 citiri
Cele mai uimitoare atractii turistice, create de natura

Natura este mereu uluitoare, dar cateodata, se intrece pe ea insasi. Cateva fenomene naturale sunt cu adevarat uimitoare si merita vazute, cel putin o data in viata. Fenomenele sunt adevarate spectacole si atrag sute de turisti, in ciuda locatiilor mai mult sau mai putin accesibile. 

Fulgerul Catatumbo, din Venezuela

Centrat pe malul raului Catatumbo, de la Lago de Maracaibo, acest fenomen ciudat consta in repetarea mai multor fulgere, dar neinsotite de tunete.

Furtuna tacuta, stranie, poate fi atat de puternica si de constanta (de pana la 200 de flash-uri pe minut), incat este posibil sa citesti, pe timpul noptii, doar la lumina ei. In plus, se presupune ca este singurul generator, din lume, de ozon.

S-au expus mai multe ipoteze pentru a explica intrigantul fenomen, dar cea mai plauzibila consta in faptul ca vanturile reci din Anzi se intalnesc cu curentii de aer cald si umed, ce se evapora din lac, producand ionizarea particulelor.

In medie, intr-un an, au loc furtuni timp de aproximativ 150 de nopti.

Lacul Pitch, din Trinidad - Tobago



Localnicii credeau ca lacul este o pedeapsa data de zei. Acum lacul a devenit o atractie turistica neobisnuita. Birdwatchers vor fi foarte interesati de toate speciile de pasari, atrase de zona.

Cu o suprafata de 40 de hectare de asfalt si cu o adancime de 90 de metri, in centru, unde bitumul fierbinte continua sa se revarse, dintr-un izvor ascuns. Lacul, unul dintre cele trei de acest gen din lume, are singurul depozit natural de bitum si 300 de tone sunt extrase zilnic.

Suprafata arata ca un teren de tenis, acoperit de zgura, iar in timpul sezonului ploios, cei mai indrazneti se pot cufunda in piscinele sulfuroase. Lacul se afla la 22 de kilometri sud-vest de San Fernando, in apropierea orasului La Brea.

Glaciarul Lambert, Antarctica



Intr-o lume in care ghetarii se scufunda pe zi ce trece, gandul ca ghetarul Lambert rezista, pare reconfortant, scrie lonelyplanet.com.

Cel mai lung ghetar de pe planeta consuma aproximativ 8% din calota glaciara a Antarcticii. Cu o lungime de 400 de kilometri si 200 de kilometri latime, ascunde una dintre cele mai frumoase fenomene ale lumii.

Icebergurile "bottlegreen", rezultate din continutul ridicat de materii organice, adapostite in gheata. Desi unul dintre cele mai rare si mai frumoase obiective turistice din lume, ghetarul este vizitat foarte rar, doar doua nave turistice vin aici, anual.

Iazul Don Juan, Antarctica



Vaile Uscate ale Antarcticii sunt, oricum, remarcabile. Mai ales ca acopera spatii imense si pustii, de peste 3000 de kilometri patrati, fara zapada sau gheata. Aici s-au descoperit bacterii, alge si ciuperci crezute disparute de acum 200.000 de ani. Raul Onyx curge in interiorul coastei, iar Lacul Vanda s-a format in apropiere.

Iazul Don Juan, cu o adancime de numai 10 centrimetri, are cea mai sarata apa de pe planeta; de 14 ori mai sarata decat oceanul. Este atat de sarata, incat nu ingheata niciodata, nici macar la temperaturi de -55 grade Celsius.

Crabii rosii din Australia



In cea mai mare parte a timpului, poti vedea crabii rosi pe terenurile Insulei Christmas, din Australia. Locuiesc in zone umbrite, de padure. La inceputul sezonului ploios, in perioada octombrie-noiembrie peste 100 de milioane de crabi rosii incep sa iasa la suprafata, "evadand" din padurile platoului insular.

Privelistea este una speciala si se datoreaza faptului ca femelele de crab se duc sa depuna ouale in Oceanul Indian.

Articol de Alexandra Grigore

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#atractii turistice, #obiective turistice gratuit, #turisti, #vacanta , #Atractii turistice