Evadare de un weekend: La Rasnov, printre dinozauri si umbre de cavaleri

Sambata, 20 Iunie 2015, ora 00:00
30340 citiri
Evadare de un weekend: La Rasnov, printre dinozauri si umbre de cavaleri
Foto: Dino Parc Rasnov

Refugiul tau departe de lumea dezlantuita este gata! Rosenau sau, mai pe romaneste, Rasnovul te asteapta cu cel mai mare parc tematic din sud-estul Europei dedicat dinozaurilor.

O alaturare mai buna intre balaurii din povestile bunicilor si urmele cavalerilor ce au strajuit cetatea Rasnovului nu puteai gasi, iar daca decizi sa-ti petreci tot weekendul in zona, micutul orasel din depresiunea Brasovului te va surprinde in mod placut.

Dino Parc, mai venim!

In miez de vara, lumea jurasica din padurea de fag de la poalele cetatii Rasnov este o adevarata oaza in care te poti relaxa pe deplin. Umbra racoritoare te imbie sa te asezi pe bancile din parcul de 1,4 hectare.

Bineinteles, daca esti insotit de copii, nu vei avea nicio sansa sa zabovesti prea mult intr-un loc.

Specimenele de T-Rex, pterodactilul care planeaza deasupra capului tau, cativa dinozauri marini plasati intr-un ochi de apa de un albastru ireal sunt adevarate miracole pentru cei mici.

Tine-ti telefonul incarcat, pentru ca orice pas facut pe aleile cu pietris din parc este prilej de un selfie. Exista si un punct al selfiurilor fara egal trecut pe harta parcului, dar mie mi s-a parut mai degraba ca era un punct in continua miscare.

Ok! Nu te pregati sa spui ca asta a fost. Casutele din copaci si traseele de tiroliana sunt alte provocari la care te poti inhama impreuna cu prichindeii.

Si te vei inhama la propriu, pentru ca nimeni nu paseste pe cele doua punti ale suspinelor fara echipamentul de protectie asigurat de personalul parcului.

Dupa ce te vor trece toate transpiratiile pe traseul de tiroliana care traverseaza la inaltime curtea principala a parcului e cazul sa te racoresti, sa iti servesti cafeaua sau chiar pranzul.

A la Fred si Barney, restaurantul din parc poarta numele de Papazaur, ceea ce trebuie sa iti starneasca de pe acum papilele gustative.

Cum este mancarea? Sincer, chiar nu pot sa iti spun! Aceasta pentru ca vizita noastra s-a desfasurat in weekendul inaugural al Dino Parc, perioada in care nu mai putin de 11.000 de vizitatori i-au pasit pragul.

Vaslui, Dolj, Bucuresti, Mures, Valcea, Sibiu, Buzau si, bineinteles, Brasov au fost doar cateva din judetele de unde am observat ca soseau mereu grupuri organizate.

Una peste alta pot sa-ti spun ca daca in Babelul de regionalisme romanesti noi ne-am simtit perfect, ai toate sansele sa te distrezi de minune intr-o zi cu mai putini vizitatori.

Expozitie cu balauri bondoci

Deloc de neglijat, organizatorii inca nu au apucat sa puna la punct sala de cinematograf, care va acoperi cladirea principala a parcului, asa ca nu te apuca sa ii insiri vrute si nevrute copilului pe drum.

In schimb, pentru urmatoarele doua luni vor compensa acest neajuns cu o inedita expozitie de fosile de dinozauri autohtoni.

"Proiectul Dino Parc Rasnov nu este doar un parc de distractii, el inseamna, de asemenea, educatie si stiinta. Pentru urmatoarele doua luni Dino Parc Rasnov va gazdui fosilele originale ale dinozaurului din Transilvania - Balaur bondoc.

Acesta a fost descoperit de paleontologul Matyas Vremir (de la Societatea Muzeului Ardelean), expozitia fiind organizata prin amabilitatea Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului", ne-a comunicat Nicoleta Vlad, unul dintre promotorii parcului tematic.

O masa pe cinste

Pe cat de mic ti se va parea orasul Rasnov, pe atat de mare-i oferta sa gastronomica. Dupa cum marturiseam, ramasem cu o foame de Papazaur care m-a impins catre oras.

De esti adeptul unor portii zdravene, gustoase, suculente de preparate traditionale romanesti, Vatra Cetatii este locul spre care trebuie sa alergi ca un T-Rex lovit de inanitie.

Restaurantul este plasat in imediata vecinatate a parcarii de la intrarea pe drumul care duce spre Dino Parc si Cetate.

Tanjesti dupa un meniu cu savoare cosmopolita? Incearca Pensiunea Restaurant Rosenau. Oferta este indeajuns de multumitoare pentru a opri din drum pana si un frate geaman de-a lui Gargantua.

Fineturi si dulcegarii te vor tine din loc o vreme la cofetaria La Vatra Ardealului, dar aceasta este deja in alt colt al orasului.

Concert in pestera

Cum nu te-am trimis in Rasnov doar sa iti plimbi picioarele prin Jurasic World-ul Romaniei sau sa admiri dura frumusete a cetatii de odinioara, e cazul sa iti gasim si un loc de innoptat.

Pensiunea Valea Cetatii este locul perfect, daca, desigur, mai gasesti locuri libere. Camere primitoare, un peisaj magnific - pensiunea este amplasata in mijlocul rezervatie naturale Valea Cetatii - si pestera din apropiere sunt ingredientele unei seri de vis.

Merita sa poposesti acolo mai ales in wekend. De ce? Pentru ca in fiecare sambata si duminica, la ceas de seara, vei prinde cate un recital de muzica in sala Catedrala a Pesterii Valea Cetatii.

Biletul de acces la spectacol si de vizitare a pesterii ajunge la 40 de lei de persoana, ceea ce este o suma infima in comparatie cu amintirile pe care le vei pastra din aceasta aventura de weekend.

In plus, legendele pesterii, si sunt destule, iti vor fi spuse la un foc de tabara chiar de catre gazdele tale.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#parc tematic Dino Parc Rasnov, #turism Rasnov, #atractii turistice Rasnov , #Atractii turistice