Orase vedeta pentru anul viitor

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 16:46
2574 citiri
Orase vedeta pentru anul viitor

Istria poate fi considerata noua Toscana, iar Sinai, important pentru comunitatea religioasa, il surclaseaza pe popularul Sharm el Sheikh, sustine lonelyplanet.com, care a intocmit topul oraselor vedeta pentru 2011.

Sinai, mai mult decat un loc de pelerinaj

Primul oras pe lista lonelyplanet care selecteaza cele mai interesante si frumoase destinatii vedeta pentru anul viitor se afla Sinai, din Egipt.

Sinai il surclaseaza pe Sharm el Sheikh, un oras a carui popularitate devine supraestimata. In opinia celor de la lonelyplanet, Sinai inseamna mai mult decat un loc convenabil pentru europenii dornici sa se bucure de soare in timpul iernii.

Peninsula acoperita de desert adaposteste una dintre cele mai interesante regiuni din lume, cu munti formati din stanca rosie, de care sunt legate o serie de mituri si legende.

Se spune ca lantul muntos a fost implicat in formarea a trei concepte religioase, care au stat la baza a trei religii monoteiste.

Pe langa aceasta atractie turistica, Sinaiul a mizat foarte mult pe potentialul turistic exercitat de Marea Rosie, motiv pentru care Presedintele Mubarak a fost de acord cu propunerile guvernului egiptean de a investi in Riviera Marii Rosii. Aceasta are in prezent numeroase hoteluri si terenuri de golf fara ca aceste cladiri moderne sa afecteze aerul boem al orasului din Egipt.

Istria, noua Toscana

Istria, din Croatia, are numeroase puncte comune cu Toscana, incepand de la valul de turisti care sosesc nu doar in sezon, si terminand cu preturile mici.

Regiunea are forma unei inimi, sustine lonelyplanet.com care adauga ca Istria se desfasoara pe o suprafata de 3600 km patrati, intr-o regiune privilegiata de mediul inconjurator; mai exact aproape de Marea Adriatica.

De altfel, Istria poarta doua denumiri: portiunea cu litoral la Marea Adriatica mai este cunoscuta pe plan local si ca “Istria albastra”, in timp ce “Istria verde” cuprinde restul localitatii si adaposteste alte destinatiile turistice, diferite fata de cele propuse turistilor in “Istria albastra”.

Insulele Marchize, preferatele pictorului Paul Gauguin

Renumitul pictor francez, Paul Gauguin a evadat in Insulele Marchize din Polinezia Franceza si a stiut foarte bine ce face, puncteaza lonelyplanet.com, care argumenteaza aceasta constatare.

Pictorul se afla in permanenta in cautarea perfectiunii, testand traiul din mai multe localitati, alegand in final ce i s-a parut mai apropiat de conceptia sa. Asa a ajuns sa isi petreaca ultimii ani din viata in Insulele Marchize, locatie in care s-a mutat in 1901.

Insulele se afla la 1.500 km nord de Tahiti si sunt pline de cascade spectaculoase, foarte inalte, care se revarsa in zone pline de verdeata.

Peisajul mirific este completat de tarmurile stancoase "spalate" de apele oceanului, de stancile ascutite, din bazalt, care contrasteaza puternic cu padurile in nuante de verde si de zonele desertice.

Insulele Marchize se intind pe o suprafata de 350 km, iar din cele 15 insule, doar 6 sunt locuite. Cea mai mare dintre insule este Nuku Hiva, care cuprinde multiple forme de relief, de la munti foarte inalti pana la portiuni de desert.

Printre exemplarele de flora se numara tufisurile de iasomie, bananieri, cocotieri, mango si arbori de paine, toate acestea incantandu-I pe turisti.

Cappadocia, intre SF si explicatie stiintifica

Cappadocia a devenit vestita multumita formatiunilor stancoase, cu forme diferite, care amintesc de casele piticilor din povesti.

Explicatia stiintifica este ca depunerile de lava si cenusa vulcanica au fost modelate de natura, in forme diferite, majoritatea fiind cunoscute ca “Fairy Chimbeys”. Unele sunt locuite, iar in altele au fost amenajate chiar unitati de cazare.

Cappadocia se intinde pe o suprafata de aproximativ 130 km patrati la sud-est de Ankara si este caracterizata de ciudatele roci.

Regiunea cu aspect desprins din povestile cu zane are o importanta deosebita pentru crestini, intrucat aici au trait unii dintre cei mai importanti preoti si teologi ai Bisericii.

In plus, de-a lungul timpului s-au format in Cappadocia comunitati monastice semnificative, ale caror chilii si schituri erau sculptate direct in piatra.

Din acest motiv, localitatea constituie o destinatie importanta si pentru turismul de pelerinaj.

Westfjords, latura linistita a Islandei

Nu doar turistii excentrici sunt atrasi de vulcani si de activitatea vulcanica, avand in vedere faptul ca rutele care duc la capitala Islandei sunt mereu circulate iar statul islandez nu duce lipsa de vizitatori.

Cu toate acestea, Islanda mai are o latura, mult mai linistita si mai putin aglomerata de agitatia specifica sezonului.

Aceasta latura este reprezentatat tocmai de Westfjords, o penisula cu o forma ciudata, la fel de spectaculoasa, pe cat este de izolata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#orase, #vedeta, #turisti, #turism, #destinatii, #turistice, #sinai, #capadocia, #insulele, #marchize, #islanda, #istria , #Atractii turistice