Palatele in care a fost scrisa istoria

Joi, 03 Martie 2011, ora 18:02
3229 citiri
Palatele in care a fost scrisa istoria

Fie ca au fost resedinta pentru numerosi membrii ai familiilor regale, ca au gazduit dictatori sau ca au fost scena unor momente istorice marcante, aceste palate si-au pus amprenta in cultura lumii si raman in continuare o atractie turistica irezistibila, stimuland imaginatia calatorilor si amintindu-le tuturor de importanta pe care au avut-o.

Alhambra

In egala masura fort, oras si resedinta regala, Alhambra se numara printre cele mai frumoase locuri din Spania. Constructia impresionantului complex a inceput in secolul al XIII-lea.

Scopul ansamblului era sa gazduiasca printesele dinastiei Nasrid, inainte de a fi asediat si cucerit de armatele crestine in 1492. Amplasat pe un deal si inconjurat de edificii moderne, Alhambra reprezinta intruchiparea arhitecturii maure, dovedita prin multitudinea de arcade, prin ingenioasele sisteme de irigare si prin complicatele sculpturi oranamentale.

Buckingham Palace

Cand se pune problema identificarii unui exemplu reprezentativ pentru resedintele regale, huffingtonpost.com sustine ca Palatul Buckingham se impune ca etalon. Cu aspectul uniform si cursiv al fatadelor, cu povestile magnifice care il inconjoara si cu istoria impresionanta, aceasta structura ramane un simbol al monarhiei britanice. Prima fata regala care a locuit aici a fost o tanara regina Victoria iar de atunci,

Palatul a fost vizitat de persoane din diferite medii sociale, cu ocazia unor eveniment variate, de la botezuri regala pana la investituri ale unor vedete rock.

Casa Rosada

Caracterizata prin nuantele puternice de roz folosite la vopsirea fatadei in stil neoclasic, Casa Rosada din Argentina joaca un rol important in sfera natiunii politice, fiind resedinta  presedintelui actual. Din tot ansamblul Casei Roz sau Palatului Roz, asa cum mai este cunoscut printre localnici se distinge un singur element: balconul de unde Eva Peron, alintata Evita a rostit celebru sau discurs.

Chan Chan

Cuvantul „palat” capata conotatii nebanuite, in incredibila lume din Chimu. Castelul Chan Chan este de fapt un labirint de grilaje impunandu-se ca cel mai mare oras din chirpici din lume. Chan Chan a fost impartiti in noua sectoare distincte, fiecare un palat in sine, suficient de mari cat sa poata fi considerate orase de sine statatoare. Sectoarele au case, gradini si temple, iar cel mai mare dintre acestea este palatul restaurat Tschudi.

Drottingholm Palace

Palatul Drottingholm este considerat Patrimoniu Mondial si face parte din Domeniul Regal de Drottningholm. Decorul a fost inspirat de un alt palat inclus in aceeasi lista, Castelul Versailles. Familia regala suedeza inca mai locuieste la Drottingholm si „guverneaza” peste gradinile ingrijite, interioarele aurite si pavilionul chinezesc al castelului.

Domus Augstana

In conditiile in care Domus Augustana se afla localizat pe faimoasul deal Palatin si are vedere catre Circus Maximus, este lesne de inteles de ce ocupantii sai se bucurau de celebritate si de cele mai frumoase peisaje.

Pe vremuri locuit de imparatii romani, in prezent Domus Augstana s-a transformat in ruine. Acestea cu greu mai pot crea o impresie despre grandoarea fostului palat. Totusi, turistii curiosi pot vedea mai multe parti de ziduri si pot vedea curtea in care fusese sapata o fantana arteziana.

Cu toate acestea, vestigiile cele mai impresionante sunt cele ale Palatului de la Septimius Severus, care a fost de fapt o extensie a structurii originale si din care au ramas mai multe arcade.

El Escorial

Construit pentru a sarbatori un triumf militar, minunatul complex El Escorial s-a transformat intr-un testament care confirma devotamentul religios al regelui Filip al II-lea. Un intrigant amestec de arhitectura austera,  El Escorial a fost initial o manastire regala, schimbata in  refugiu regal, pentru ca aici si-a petrecut ultimii ani din viata monarhul spaniol.

Orasul Interzis

„Inima” Imperiului Chinez pentru mai bine de cinci sute de ani, resedinta pentru 24 de imparati, Orasul Interzis din Beijing ofera combinatia perfecta de arhitectura dramatica si importanta istorica. Din punct de vedere istoric, foarte putini au fost lasati sa intre, accesul in interior fiind extrem de selectiv.

Tocmai din aceasta cauza, spectaculosului oras i se spune „interzis”. In prezent, criteriile restrictive care faceau dificil accesul in interior au fost schimbate iar acum orasul se numara printre cele mai populare atractii din Beijing.

Palatul Marilor Maestri

Turistii intrati in Palatul Marilor Maestri din Valletta vor  vedea  „sursa puterii” din Malta.  Impresionantul castel a fost construit in secolul al XVI-lea ca pentru a-i gazdui pe faimosii Cavaleri de Malta, unul dintre cele mai vechi ordine nobile catolice.

Interiorul luxos al castelului ii gazduia pe acestia inainte de a pleca in razboi, in perioada cruciadelor, apoi a fost resedinta guvernatorilor britanici pentru a ajunge in prezent sa gazduiasca Parlamentul din Malta. Turistii au ce admira, de la frescele generoase pana la colectiile de arme si obiecte istorice.

Knossos

Adesea cunoscut doar ca „Labirintul”, marele palat din Knossos a dovedit ca isi merita aceasta reputatie, prin complexa sa retea de altare, Sali de banchet, camere, pasaje si curti interioare. Palatul ramane cea mai faimoasa ruina a fostei capitale din Knossos, condusa de legendarul rege Minos, o figura importanta in istoria Cretei, dar si in mitologia antica.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#palate, #palate celebre, #turism, #turisti , #Atractii turistice