Tariceanu cere operatorilor din turism masuri concrete pentru imbunatatirea serviciilor

Joi, 01 Martie 2007, ora 15:47
1225 citiri

Tarifele ridicate din turism si constructiile executate in Delta fara minime reguli de bun-simt ii determina pe turistii romani sa plece in vacanta in tari precum Grecia sau Turcia, fenomen care va continua in lipsa unor masuri concrete de imbunatatire a serviciilor, a afirmat premierul Tariceanu.

El a cerut, joi, operatorilor din turism, in deschiderea lucrarilor Comitetului de Evaluare a Master Planului pentru Dezvoltarea Turismului, sa renunte la strategii abstracte, care nu sunt aplicate niciodata, ci sa prezinte un set clar de masuri pentru imbunatatirea conditiilor si a serviciilor din domeniu.

"M-am saturat de strategii si planuri, vreau proiecte concrete cu termene si masuri. Asa trebuie sa lucrati, ma ! Cu mine nu veti fi prieteni daca lucrati cu strategii. Vreau sa vad ca se realizeaza ceva concret", le-a spus Tariceanu operatorilor din turism prezenti la reuniune.

El a aratat ca atractiile turistice principale ale Romaniei, Delta Dunarii si manastirile din Moldova si Bucovina, nu pot fi valorificate din cauza constructiilor executate fara respectarea normelor, iar tarifele practicate pe litoral sunt prea "piperate" in raport cu serviciile de agrement puse la dispozitie.

"Eu sunt bucurestean get-beget si, cand plec undeva, mi-e dor de praful si de caldura sufocanta din Bucuresti. Imi place sa ma plimb cu motocicleta pe Bulevardul Aviatorilor si mi-am cumparat si o casa pe malul marii. Daca insa comparam conditiile noastre de practicare a turismului cu cele de pe Mediterana, trebuie sa recunoastem ca este o uriasa diferenta. Nu putem face turism cu preturi mai mari decat cele din destinatii forte si nu ii putem forta pe romani sa nu plece in vacanta in Turcia sau Grecia, unde sunt conditii superioare si tarife mai mici", a spus Tariceanu.

Premierul a precizat ca intentioneaza ca, in zilele urmatoare, sa organizeze la Guvern o reuniune cu autoritatile locale din zonele montane, in special din statiunile de pe Valea Prahovei, pentru a discuta masurile necesare de imbunatatire a conditiilor din turism.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...