Top 5 destinatii de neratat in 2011

Luni, 27 Decembrie 2010, ora 16:51
2550 citiri
Top 5 destinatii de neratat in 2011

Curacao, Islanda sau Tallinn sunt recomandarile turistice facute de opentravel.com pentru anul viitor, destinatii alese in principal pentru frumusetea si unicitatea lor.

Curacao

Cei care consulta periodic ofertele agentiilor in cautarea unor destinatii cu oportunitati unice au remarcat cu siguranta Curacao. Locatia este cu atat mai interesanta cu cat de anul viitor Curacao sarbatoreste primul an de autonomie fata de Antilele Olandeze.

Independent si responsabil de propriile sale venituri, guvernul de la Curacao va miza pe punctele forte ale insulei, in special pe istoria deosebita, arhitectura spectaculoasa si nu in ultimul rand pe farmecul caraibian.

Islanda

Dupa ce guvernul islandez a recunoscut in mod oficial ca a fost afectat de criza financiara, cei mai multi turisti au presupus in mod gresit ca o vacanta in Islanda s-a ieftinit in mod considerabil.

“Tara focului si a ghetii”, asa cum mai este cunoscuta va ramane mereu o locatie mai scumpa decat alte state din Europa, dar tinand cont ca schimbul valutar oscileaza foarte mult, acum ar fi probabil cel mai bun moment sa vizitati Islanda.

Ce-i drept, va trebui sa platiti intre 75 si 100 dolari pentru un hotel in capitala Reykjavik, dar dupa ce islandezii isi vor rezolva problemele legate de cursul valutar, tara nu mai fi una la fel de accesibila.

Tallinn

Autoritatile din Tallin au investit multi bani exploatand potentialul turistic exercitat de capitala Estioniei si transformand-o in principala atractie din Golful Finlandei.

Centrul vechi si-a pastrat incredibil de bine specificul sau medieval si din acest motiv a fost desemnat Capitala Culturala Europeana in 2011. Desi de dimensiuni reduse, orasul estonian este dornic sa demonstreze turistilor ce satisfactii uriase pot avea vizitandu-l.


Pe langa spiritul estonian fermecator, acestia se pot delecta admirand numeroasele atractii turistice, pot negocia cu vanzatorii localnici cele mai frumoase si spectaculoase produse de artizanat, se pot relaxa la un concert sau la un spectacol ori pot petrece pana la cele mai tarzii ore ale noptii intr-unul din numeroasele cluburi.

New York

Opentravel.com a selectat pe lista destinatiilor de neratat in 2011 si orasul american New York explicand aceasta alegere prin faptul ca anul viitor aici se vor organiza o sumedenie de evenimente speciale.

Printre acestea, se numara aniversarea a 125 ani de la inaugurarea monumentului “Statuia Libertatii”, un simbol pentru cultura americana si aniversarea a 100 de ani de la deschiderea Bibliotecii Publice din New York.

Totodata, o serie de muzee se vor redeschide. Poate cel mai important pentru americani va fi inaugurarea Memorialului dedicat victimelor tragicului eveniment petrecut pe 11 septembrie.

Insulele Galápagos

In editia de anul acesta a “World’s Best Awards”, insulele Galapagos au fost votate cele mai bune insule, motiv suficient pentru a le vizita si pentru a descoperi argumentele care au stat la baza acestei decizii.
Opentravel.com aminteste ca arhipelagul Galapagos a depasit, pentru a putea ajunge pe prima pozitie din clasament, insule precum Hawai, Bali sau Maldive.

Parcurile nationale in care se pot vedea broaste testoase gigant, lei de mare, pinguine sau numeroase specii de iguane sunt doar un motiv pentru care turistii se inghesuie in fiecare an sa vada Galapagos.

Pe de alta parte, tocmai numarul mare de vizitatori a daunat grav ecosistemului de aici, determinand autoritatile sa impuna o limita a turistilor.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#destinatii, #turisti, #recomandari turistice , #Atractii turistice