Topul atractiilor gratuite din Londra

Duminica, 26 Iunie 2011, ora 14:37
4148 citiri
Topul atractiilor gratuite din Londra

Londra are faima unui oras foarte frumos, dar costisitor. Cu toate acestea, o vacanta in inima Regatului Unit poate fi extrem de avantajoasa, in conditiile in care foarte multe obiective turistice importante din metropola londoneza pot fi vizitate gratuit.

Muzeul National Britanic

Printre atractiile turistice pentru care turistii nu trebuie sa achite nici macar o lira, se numara prestigiosul Muzeul National Britanic. Acesta este unul dintre cele mai mari din lume si cel mai vechi din Marea Britanie. Salile muzeului gazduiesc exponate reprezentative pentru toate culturile lumii.

Unele dintre cele mai interesante sunt bucati sculptate din Parthenon. In total, muzeul pastreaza in colectiile sale peste 13 milioane de obiecte, adunate de pe toate continentele.

Chiar daca accesul este gratuit, pentru anumite expozitii temporare s-ar putea sa fie nevoie sa platesti un bilet.

Galeria Nationala

Galeria Nationala este un alt obiectiv turistic din Londra pentru care nu va trebui sa scoti din buzunar niciun ban. In interior poti admira peste 2000 de tablouri, semnate de pictori precum Caravaggio, Leonardo da Vinci, Botticelli sau Van Gogh.

Galeriile Tate

O alta Galerie, cel putin la fel de impresionanta, este Tate. Alcatuita din doua sectiuni distincte, Tate Modern si Tate Britanic, se afla in topul celor mai vizitate atractii turistice din Londra.

Mai ales ca accesul este gratuit si ai ocazia sa vezi opere de arta din perioada contemporana, in cazul Galeriei Tate Modern sau capodopere din ultimele cinci secole din istoria britanica, la Tate Britain.

Observatorul Astronomic

Observatorul Astronomic Regal este o alta atractie cautata de turisti, din doua motive principale. In primul rand, nici aici nu se percepe vreo taxa de intrare, iar in al doilea rand, este singurul loc din Londra unde se pot face poze cu Meridianul 0.

Cunoscut si ca Observatorul de la Greenwich, edificiul le ofera sansa turistilor sa mearga pe linia imaginara unde a fost trasat primul meridian. Acesta din urma trece prin curtea cladirii. Dupa al doilea razboi mondial, Observatorul Regal s-a „mutat” in afara Londrei, dar vechiul Observator, cel infiintat in 1675, poate fi vizitat in interiorul Muzeului Marinei, din oras.

Muzeul V&A

In cazul in care vrei sa studiezi felul in care era perceputa moda, acum mai bine de patru secole, in metropola londoneza si prin ce se definea stilul aristrocratic, trebuie sa faci o vizita pana la Muzeul V&A, adica Victoria & Albert Museum.

Doar aici poti admira articole vestimentare din secolul al XVII-lea. In plus, camerele care contine haine si accesorii sunt ordonate din punct de vedere cronologic, in asa fel incat sa iti poti face o idee clara despre evolutia fashionului in Londra si in lume.

Muzeul Stiintei

Muzeul Stiintei ramane o atractie obligatorie pentru turistii pasionati de tehnica. Chiar daca nu te numeri printre acestia, fa o vizita la acest muzeu, pentru ca vei putea vedea modelele primelor automobile, ale primelor avioane si nu in ultimul rand, ale primelor navete spatiale.

Exponatele sunt expuse pe parcursul a sapte etaje, asa ca poti fi sigur ca ai ce studia. Sectiunea interactiva te va provoca sa afli ma multe despre stiinta viitorului si despre solutiile pe care le are omenirea pentru energie, agricultura, transporturile si industria secolului XXII.

Un sejur de trei nopti, in Londra, incepe de la 68 de euro, pentru o persoana, la un hotel de trei stele, conform datelor postate pe infoturism.ro. In acest pret nu este inclus si transportul. Ofertele care contin si transport, cu avionul, incep de la 215 de euro, pentru acelasi numar de nopti si tot pentru unitatie de cazare clasificate la trei stele.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#atractii turistice, #obiective turistice gratuit, #turisti, #vacanta gratuit , #Atractii turistice