Topul atractiilor gratuite din New York

Marti, 22 Februarie 2011, ora 16:08
2918 citiri
Topul atractiilor gratuite din New York

New York-ul, capitala neoficiala a Statelor Unite ale Americii, un mozaic aproape ireal de culturi, simboluri si stiluri de viata, reprezinta un punct de referinta pentru cunoasterea si intelegerea Statelor Unite ale Americii si o destinatie de vis pentru cei mai multi turisti care evita planificarea unei vacante in metropola americana din ratiuni financiare. Pentru a veni in sprijinul acestor turisti, Lonelyplanet.com a realizat topul atractiilor turistice gratuite din New York.

Central Park, refugiul locuitorilor si inspiratia artistilor



Parcurile sunt atragatoare, dar de cele mai multe ori nu reprezinta o atractie turistica majora, ci mai degraba una adiacenta. In schimb, Central Park, din New York, cel mai mare si mai spectaculos parc al metropolei americane, impresioneaza si astazi.

Initial a fost proiectat in 1860 pentru a creste valoarea terenurilor si a apartamentelor din zona, dar in prezent abunda in evenimente gratuite si in locuri de preomenada, gandite sa-i amuze pe trecatori. Spre exemplu, “Strawberry Fields” ilustreaza videoclipul piesei “Imagine”, a lui John Lennon si este dedicata artistului ucis in 1980.

Galeriile din Chelsea, arta si mostre gratuite


Galeriile din cartierul Chelsea se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din New York, in special in zona delimitata de Bulevardele 10 si 11. Toate produsele expuse in galeriile prezente pe aceste artere comerciale pot fi admirate sau testate de catre turisti fara a fi obligati sa le achizitioneze.

Lonelyplanet.com ii sfatuieste chiar pe vizitatori sa urmareasca degustarile de vin si branza, care au loc in fiecare joi, pentru a marca debutul evenimentelor saptamanale.

Primaria, cladirea simbol a orasului New York

Resedinta guvernatorului din New York din 1812, Primaria ramane o cladire spectaculoasa, iar turistii ii pot descoperi si admira interiorul luand parte la tururile oficiale.

Acestea include vizite in cupola acoperita de marmura, in camera guvernatorului precum si in incaperea unde a fost depus sicriul lui Abraham Lincon, in 1865.

Institutul Modei, pentru dependentii de moda


“Saptamana Modei” are mereu loc in cadrul Muzeului Fashion Institute of Technology din New York, unde sunt expuse, prin rotatie, lucrari ale studentilor, tineri aspirant la statul de designer vestimentar.

Pe langa creatiile cursantilor, cladirea adaposteste o  colectie interesanta si surprinzatoare de piese vestimentare, nu mai putin de 50.000 de articole de imbracaminte ce dateaza din secolul al XVIII-lea si pana in prezent.

Federal Hall, punctul de referinta al carierei lui George Washington


Doi presedinti si-au inceput cariera in New York: George Washington si Chester A Arthur. Primul a depus juramantul in 1789, pe vremea cand Capitala Statelor Unite ale Americii era la New York.

Cladirea Federal Hall continua sa ramana si azi o atractie, impreuna cu statuia de la intrare care “vegheaza” Bursa de Valori din New York.

Cimitirul sclavilor evoca perioadele negre ale Americii


Una dintre cele mai fascinante si in acelasi timp controversate legende urbane din Lower Manhatan circula in jurul noului cimitir africant, declarat monument national. Povestea a inceput in 1991, cand o echipa de muncitori care lucrau la un proiect de constructie au descoperit un cimitir de sclavi.

Peste 400 de schelete au fost scoase la lumina iar specialistii estimeaza ca acestea au fost ingropate pe vremea cand metropola New York avea mai multi sclavi negri decat orice alt oras american, cu exceptia Charlestonului, din Carolina de Sud.

Situl a fost dezvaluit si este ingrijit de autoritati, iar turistii curiosi pot sta de vorba cu ingrijitorii locului, mai mult decat dispusi sa le povesteasca istoria afro-americanilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#turisti, #turism, #atractii, #new york, #vacanta , #Atractii turistice