Topul oraselor ideale pentru un buget redus

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 16:52
4484 citiri
Topul oraselor ideale pentru un buget redus

Europa ar putea fi impartita in destinatii turistice mai scumpe si in destinatii mai putin costisitoare. In timp ce primele suplinesc preturile mari prin atractivitatea oraselor si prin bogatia de obiective turistice, celelalte ofera cel putin la fel de multe puncte de interes, la costuri mult mai mici. Opentravel.com a selectat cinci orase ideale pentru un buget redus, alegandu-le pe acelea care imbina cu succes tarifele mici cu serviciile de calitate.

Praga, mult mai ieftina decat Viena

In ciuda faptului ca Praga se bucura de popularitate printre turisti, capitala Cehiei ramane in continuare accesibila.

In termeni care descriu atractivitatea metropolei, Praga se afla in aceeasi categorie cu municipii iubite de turisti si agresiv promovate de agentiile de turism, precum Paris sau Viena, dar preturile sunt semnificativ mai mici in orasul ceh decat in celelalte doua.

In extrasezon acestea sunt si mai scazute, iar daca va feriti de zonele in care localnicii speculeaza interesul turistic si majoreaza in mod intentionat costul la toate produsele si serviciile veti economisi si mai mult.

Opentravel.com va sfatuieste sa nu cumparati suveniruri sau cadouri din magazinele aflate in centrul Pragai si sa evitati sa luati masa la restaurantele sau terasele din acest perimetru.

Cel mai bine va orientati catre localurile si buticurile frecventate de localnici amplasate la o distanta considerabila de centrul orasului.

Cu exceptia puburilor irlandeze, o halba de bere costa in medie 1,5 euro, o noapte la un hostel este taxata cu cel putin 10 euro si maxim 15 euro, iar o masa decenta, cu doua feluri de mancare si bauturi, pentru o persoana, va costa aproximativ 15 euro, conform datelor publicate de portalul turistic amintit.

Budapesta, surprinzator de accesibila

Un alt oras surprinzator de accesibil este Budapesta. Ce-i drept, preturile s-au majorat de acum trei ani, dar conform calculelor opentravel.com un turist nu ar trebuie sa plateasca mai mult de 30-40 euro/zi.

Costul este foarte mic, avand in vedere oportunitatile turistice pe care le ofera capitala Ungariei, de la arhitectura in stil baroc admirabil pastrata, la muzeele excellent structurate si cu o gama larga de colectii impresionante.

In plus, turistii se pot rasfata cu cele mai bune preparate traditionale, servindu-le desigur cu o selectie de vinuri calitative.

Daca adaugati si privelistile incantatoare precum si centrele unde se pot face bai termale, veti avea o imagine completa a tuturor avantajelor ce fac din Budapesta o destinatie ravnita pentru concediu.

Wroclaw, alternativa mai putin costisitoare a Varsoviei

Doar la cateva ore distanta de condus cu masina de Berlin se afla Wroclaw, un alt oras european potrivit pentru turistii cu un buget redus.

Tarifele mici nu inseamna insa si servicii sau produse proaste, ci dimpotriva.

Polonezii fac tot posibilul pentru a-si dovedi ospitalitatea si pentru a-i convinge pe turisti sa revina in tara.

In timp ce in capitala Varsovia preturile alunga turistii iar Cracovia tinde sa se transforme intr-o destinatie mult prea aglomerata, Wroclaw compenseaza din plin la ambele capitole.

Tarifele sunt mici iar orasul are suficiente obiective turistice pentru a se putea lauda cu numarul de vizitatori.

O halba de bere costa in jur de 2 euro, o noapte la un hostel nu depaseste 12-13 euro, iar o masa intr-unul din localurile frecventate de localnici costa in medie 10 euro.

Arhitectura din centrul Vilniusului, recunoscuta de UNESCO

Capitala Lituaniei, Vilnius, este considerata de opentravel.com versiunea mult mai ieftina a Rigai.

In plus, Vilnius are cel putin la fel de mult farmec iar atmosfera prezenta in oras este cu adevarat deosebita.

La realizarea unei ambiante speciale contribuie foarte mult si centrul vechi, inclus in Patrimoniul UNESCO si declarat cel mai mare perimetru cu arhitectura baroca de pe continentul european.

In plus, autoritatile au reamenajat si modernizat o multitudine de cladiri si monumente pentru a atrage si mai multi turisti in 2009, anul in care Vilnius a primit statutul de capitala culturala europeana.

In ceea ce priveste preturile, acestea sunt similare cu cele practicate in orasul polonez Wroclaw, o bere costand cel mult 3 euro, iar pentru o masa la restaurant turistii fiind obligati sa plateasca in medie 15 euro.

Lviv, secretul Europei

Pe prima pozitie in topul oraselor ideale pentru turistii cu un buget redus se afla Lviv, un oras amplasat in vestul Ucrainei.

In Lviv se gasesc cele mai mici preturi comparativ cu toate municipiile prezentate mai sus.

Tarifele sunt scazute in principal datorita faptului ca Ucraina nu a fost inclusa inca in zona euro.

Spre exemplu, o bere costa mai putin decat echivalentul unui euro, iar o noapte de cazare, la hostelurile din oras nu depaseste 10 euro.

Costurile mici nu reprezinta singura atractie turistica a orasului ucrainean, acesta putandu-se lauda ca uimitoarele sale exemple arhitecturale, cu oferta variata ce poate fi studiata in pietele locale si de asemenea cu delicioase feluri de mancare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
#buget redus, #cazare ieftina, #orase, #turisti , #Atractii turistice